Populärmusik från Vittula

18:55

Titel: Populärmusik från Vittula
Författare:
Mikael Niemi
Antal sidor: 236
Handling: Boken handlar om Matti och hans kompis Niila som vi får följa med när de växer upp i byn Pajala. Boken utspelar sig under 60-talet, då rockmusiken var ny. I Pajala är rockmusiken en synd, men Matti och Niila börjar ändå spela rockmusik tillsammans när de får en ny musiklärare på skolan. De har redan långt innan dess lyssnat på rock och spelat på en låtsasgitarr i Mattis källare.
Det berättas om vänskapen mellan de två grabbarna, musiken, alkohol och om hur det är att växa upp i byn Pajala.
Bra: Stundvis är den här vanvettigt rolig och galen. Ibland händer totalt oväntade saker, och ibland är det så övertydligt vad som kommer hända att det blir löjligt (fast på ett bra sätt). Den är också väldigt "trevligt" skriven. Jag har läst en bok av Niemi tidigare, så jag antar att det är hans skrivsätt. I sånna fall gillar jag det.
Dåligt: Ibland händer det ingenting och på vissa ställen är det riktigt segt och rörigt.
Räkna med: Ibland händer saker som är så äckliga att jag sitter med munnen vidöppen. Uh.
Slutsats: Jag tycker att den här boken både är bättre och roligare än jPod, som jag skrev om för ett tag sen. Men jag måste dock säga att de är roliga på helt olika sätt. Jag älskade den här boken också, men på ett annat sätt liksom. Den här boken är mycket mysigare än vad jPod är, och om jag skulle välja en utav de här böckerna väljer jag utan att tveka Populärmusik från Vittula.
Kolla också in: Kyrkdjävulen, som också är skriven av Niemi. Populärmusik från Vittula finns också på film, och jag tycker att filmen är ännu bättre än boken.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg