Fallhöjd

19:11

Titel: Fallhöjd

Författare:
Nick Hornby

Antal sidor:
285

Handling:
På nyårsafton träffas 4 väldigt olika personer på ett tak. Alla är där av samma anledning, nämligen för att ta livet av sig. Den första personen som kommer dit är Martin, föredetta framgångsrik programledare i TV, men efter att ha legat med en 15-årig tjej hamnar han i fängelse, och hela hans karriär och privatliv rasar. Sen komemr Maureen, som levt nästan hela sitt vuxna liv utan att kunna göra någonting. Hon har aldrig haft något jobb, eller några vänner, eftersom hon har en son som är handikappad, och hela tiden måste tas om hand. Den tredje personen som anländer till platsen är Jess, ministerdottern vars syster och enda riktigt nära vän försvunnit. Sist, men inte minst kommer JJ. En gång i tiden skulle JJ bli rockstjärna, men det sket sig när bandet splittrades, och han blev istället pizzabud.
Dessa fyra personer bestämmer sig för att tillsammans klara av att leva, och börjar efter ett försöka uppfylla varandras önskningar, för att klara av 90 dagar.

Egna tankar:
Jag tycker att den här boken är rolig, samtidigt som den är tragisk. Något som jag har lärt mig av att läsa Nick Hornby (tidigare har jag läst Om en pojke och börjat på High Fidelity. Nyligen köpte jag boken Slam) är att han bara skriver om människor som är totala loosers utan något som helst liv. Grejen är att han beskriver dom här personerna så att boken blir tragisk, samtidigt som han gör det humoristisk. Bara karaktärerna i böckerna är skrattretande miserabla. Jag gillar verkligen språket i boken. Det är lätt och enkelt, och det känns väldigt vardagligt.
Om själva storyn kan jag säga att jag tycker den är bra, men ibland kan det bli lite tjatigt, om det kommer inte vidare, utan det känns som att man bara står och stampar på samma ställe.
Den här boken passar nog bäst för ungdomar och vuxna i 16-30-årsåldern

Mer av författaren:
Om en pojke! Jag ska snart börja läsa Slam och High Fidelity också, för det verkar som riktigt bra böcker det med!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg