Militärmusik

21:22

Titel: Militärmusik
Författare: Vladimir Kaminer
Antal sidor: 174
Passar bäst för: Jag tror att den kan uppskattas av både ungdomar och vuxna med humor.
Handling: Boken handlar om Vladimir, som är jude, men bor i Sovjet på 70-80-talet. Man får följa med honom från det att han går i grundskolan, fram tills han flyttar till Berlin strax efter att Gorbatjov sett till så att det gick att ta sig från Sovjet. Det händer verkligen mycket i Vladimirs liv. Först börjar han på teaterskola, eftersom han sagt till sina föräldrar att han vill bli skådespelare, eftersom han inte kunde säga att han egentligen vill bli mongoloid och hamna på dårhus.
Egna tankar: På bokens omslag står det: "En rysk Populärmusik från Vittula", och jag måste faktiskt säga att jag inte kunde ha sagt det bättre själv (och ni minns ju vad jag gav Populärmusik från Vittula) Den påminner på många sätt om Populärmusik från Vittula, men det är en helt egen historia. Humorn är av precis samma sort! Jag tycker verkligen att den speglar exakt den bild man har fått av ryssar, för dom dricker verkligen vodka HELA TIDEN! Det är verkligen sjukt hur mycket dom dricker i den här boken. Den så handlar den ju lite om Sovjet också. Jag vet inte om jag har lyckats visa upp det ännu, men jag + Sovjet = kärlek! (Jag vill påpeka att jag absolut inte tycker det Lenin, Stalin eller någon annan superkommunist gjorde var bra, jag bara älskar historia)
Läs också: Ja, Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi har jag ju redan nämnt.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg