Hatet

21:42

Titel: Hatet
Författare: Anders Nyqvist
Antal sidor: 316
Passar bäst för: Från 16 och uppåt
Handling: Anders bor med sin mamma, sin pappa och sin lillebror i ett radhus. Det är sjuttiotal, och Anders pappa har pluggat till ingenjör. Anders pappa börjar dricka mer och mer, och misshandlar och förgriper sig på Anders mamma. Utåt sett är familjen en helt vanlig förortsfamilj. Mamma jobbar som vanligt, men med polotröja på för att dölja strypmärkena runt halsen, pappa har ett så pass flexibelt jobb att han kan sköta jobbet samtidigt som han dricker, och Anders och hans lillebror Håkan går i skolan precis som vanligt. Anders vågar aldrig ta med några kompisar hem från skolan, och han har inga kompisar att ta hem heller. När Anders blir äldre börjar han träna. Han börjar träna för att bli stark, och för att kunna slå tillbaka.
Egna tankar: Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här boken. Det gör lite ont i mig att dissa en sann historia, och säga att: "Nej, den här var inge bra", när det trots allt faktiskt inte är en historia, utan en riktigt händelse. Det gör ont att säga: "Din livshistoria var inte underhållande". Jag tycker inte att historien är tråkig och ointressant. Långt ifrån. Men jag har blivit lite skadad av att läst för många sånna här böcker. Jag har läst för mycket om alkoholiserade pappor, och alla utav dom är sanna. Och alla är (nästan) likadana. Efter ett tag börjar det bli lite ointressant. Om det här hade varit den första boken av den här typen jag hade läst så hade jag förmodligen tyckt att den varit fantastisk. Men det tycker jag inte nu, för jag tycker att det finns fler böcker som handlar om alkoholiserade pappor som är nästan exakt likadana, men bättre skrivna.
Läs också: Svinalängorna av Susanna Alakoski, den är av samma slag, men 104 gånger bättre!
Betyg: 2/5

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg