Twilight

22:02

Titel: Twilight
Författare: Stephenie Meyer
Antal sidor: 434

Passar bäst för: Ungdomar och unga vuxna mellan 14-25 år
Handling: Bella har precis flyttat till den lilla, regniga, händelselösa staden Forks i Washington. Hon antar att hennes vistelse där kommer bli precis lika tråkig som staden, men ganska snart träffar hon Edward, som hon blir blixtförälskad i. Efter ett litet tag upptäcker Bella att Edward är en vampyr.
Egna tankar: Jag vet att jag är typ 10 år efter med att läsa den här boken, men jag gillar inte saker som det blir någon jättestor hype runt. Och jag tyckte inte att filmen var sådär fantastiskt, fantastiskt bra som alla sa. Efter ett tag ökade mina förväntningar, och till sist var jag tvungen att läsa boken ändå, eftersom alla sa att den var bättre än filmen. Sanningen att säga så är jag jättebesviken. Det här var inte alls den 5:a jag hade väntat mig. Jag tänker faktiskt inte ens ge den en 4:a. Visst, det är en jättebra historia, och själva historien är ju intressant och så. Språket är jättefint, med långa, svåra ord (jag har alltså läst den på engelska. Jag håller på att läsa tvåan på svenska, och tycker att den är mer lättläst på svenska). Men det är så sjukt långtråkig! Jag var tvungen att göra en paus, och det var ändå i den händelse i slutet där det hände som mest! Jag tänker inte avslöja några detaljer för dem som inte sett filmen. Jag tycker dock ändå att den är läsvärd, och håller just nu på att läsa tvåan som sagt.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg