Pepparkakshuset

21:19

Titel: Pepparkakshuset (Första delen i Hammarbyserien)
Författare: Carin Gerhardsen
Antal sidor: 323
Passar bäst för: Kanske från runt 15-17 och uppåt. Den är inte speciellt svårläst, däremot kanske lite långtråkig om man är otålig av sig.
Handling: En äldre dam som har legat på sjukhus i flera veckor hittar, när hon kommer hem till sitt hus, en död man som ligger på hennes köksgolv. Under en kort tid inträffar flera mord i mellansverige, och Conny Sjöberg, kriminalkomissarie vid Hammarbypolisen reagerar på att alla offren är födda samma år. Snart upptäcker han också att morden hänger ihop.
Egna tankar: Jag tycker att den här deckaren var lite väl... jag ska inte säga långsökt, för det var den inte. Oväntad, kanske är det mest passande ordet. Jag kan inte säga så mycket mer för att inte avslöja slutet. Visst är det väl bra med oväntade deckare, det är liksom lite grejen. Men det är också lite grejen att det ska vara möjligt att lösa fallet själv. Jag tycker annars att det är en ganska bra bok. Dock lite långsam, och den går in på lite sidospår som inte är så relevanta för historien, tycker jag. Den var ganska lättläst, då språket inte var speciellt invecklat.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg