Innan jag dör

23:27

Titel: Innan jag dör (Before I Die)
Författare: Jenny Downham
Antal sidor: 305
Passar bäst för: Ungdomar och unga vuxna, men kan även uppskattas av lite äldre.
Handling: Tessa har leukemi, och läkarna har gett upp - hon kommer snart dö. Hon gör upp en lista på saker hon ska göra innan hon dör, för att fortsätta leva och för att få ut så mycket som möjligt av sin sista tid. Listan innehåller bland annat att ha sex, kärlek, droger och att bryta mot lagen.
Egna tankar: Jag började läsa den här boken en gång för länge sen, men jag la bort den, antagligen för att det kom en annan, bättre bok i vägen. Efter det har jag hört flera stycken prata om den här boken, så igår morse fick jag för mig att jag skulle ge den ett nytt försök. Det är jag verkligen glad att jag gjorde. Jag tror jag har lärt mig något av den här boken - att uppskatta det jag har. Att aldrig glömma hur lyckligt lottad jag är. Det är en fantastisk bok. Den är stundvis oerhört jobbig, men samtidigt lättsam. Trots att Tessa har cancer, så är det lätt att sätta sig in i hennes situation. Det är lätt att känna hur hjärtat slits sönder i dom stunder hennes hjärta slits sönder. Detta mycket tack vare språket i boken. Den är väldigt lättläst, och lätt att hänga med i. Och sen så vill jag bara säga att det är en galet snygg framsida också!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg