döden

Katten som inte dog

23:33

Titel: Katten som inte dog
Författare: Inge Frimansson
Antal sidor: 362
Passar bäst för: Vuxna
Jag tror den är mer intressant
för lite äldre, men kan även läsas av
ungdomar med mycket läsvana.

Beth och Ulf är gifta och brukar alltid åka ut till sitt landställe om somrarna, som de delar med Beth's syster Juni. En dag när dom kommer dit märker dom att någonting är fruktansvärt fel. Någon har varit inne och rotat bland deras grejer i huset - trots att det inte finns några grannar på flera kilometers avstånd. När dom går ut igen ser dom en man stå i ett utav uthusen. Beth ser rött, tar med sig en yxa och går rakt in till inkräktaren och hugger honom i skallen.

Boken är väldigt välskriven - ibland lite för välskriven. Det är ingen bok att läsa när man är trött, för då kan det vara svårt att hänga med. Den är inte dålig, bara lite långtråkig ibland. Boken handlar alltså mest om tiden efter mordet, och om hur det är att leva med att ha dödat någon. Jag tyckte att den var... Tja, helt okej. Om någon skulle fråga om den var läsvärd skulle jag säga ja, men jag skulle inte säga till någon om jag ser den ute att: "Åh, den där boken har jag läst, den måste du läsa". En ganska typisk tvåa, alltså.

Ny design

00:38

Hej! Jag ville bara berätta lite om den nya desginen! Jag tyckte att den gamla började bli tråkig, så jag gjorde lite nytt. Med den nya designen valde jag att förenkla etiketter-verktyget, så att man inte ska behöva sitta och leta genom en hel lång lista efter vad man vill leta efter för sorts bok.

Etiketterna är nu indelade i:
  1. Författare - t ex Stephenie Meyer, JK Rowling, osv
  2. Innehåll - t ex kärlek, vampyrer, drömmar
  3. Genrer - t ex humor, fantasy, deckare
  4. Tid - t ex 2:a VK, 60-talet, 70-talet
  5. Passar för - t ex unga vuxna, ungdomar
  6. Plats - t ex England, Hollywood
Alla etiketter går nu alltså inte att hitta bland dom här, eftersom jag inte tycker att dom är jätteviktiga.

drömmar

Här och nu

23:31

Titel: Här och Nu
Författare:
Elisabeth Andersson

Antal sidor:
302

Passar bäst för:
Unga vuxna, vuxna.
Kanske 20+, och kanske lite mer för kvinnor
som är intresserade av att göra karriär.


Sofie har planerat hela livet. Hon ska gifta sig med Mats, dom ska få barn och hon ska bli vd på modeföretaget Look, där hon jobbar. Men hennes planer blir inte alls som hon tänkt sig. Det kommer inget barn, och Sofie ertappar Mats med att vara otrogen med receptionisten. Look blir uppköpt av ett större modeföretag, och Sofie blir erbjuden ett jobb som marknadschef - vilket är ett steg neråt i karriären. Dessutom är jobbet i Köpenhamn.

En snabb och lättläst bok som är lätt att komma in i. Tyvärr så tyckte jag inte att den var så jätteintressant, utan tror att den bättre skulle uppskattas av kvinnor mitt i karriären.

Språket tycker jag var sådär. Det var lite FÖR beskrivande. Författaren har med onödiga stycken som inte är relevanta för bokens handling, vilket gör att det lätt blir långtråkigt.

Däremot får den plus för snygg framsida!

Betyg:
Språk: 1/5
Handling: 2/5
Utseende: 4/5
Helhet:film

Stjärnfabriken

11:49

Titel: Stjärnfabriken (orginaltitel: The Second Assistant)
Författare: Clare Naylor & Mimi Hare
Antal sidor: 335
Passar bäst för: Ungdomar och unga vuxna mellan 16-25 år. Kan öven uppskattas av vuxna.

Handling:
Elizabeth lämnar politiken för att börja jobba som assistent åt en av Hollywoods bästa agenter. Det blir en stor omställning för Elizabeth, när hela hennes värld helt plötsligt snurrar runt filmstjärnor, fester, dyra märkeskläder och 30-miljonerskontrakt.

Egna tankar:
Jag är egentligen inte den som är extremt förtjust i chicklit. Det är liksom bättre på film. Men ibland kan det vara skönt att läsa en lite lättsammare bok, efter att ha läst en tung bok.

Den här boken tycker jag var riktigt bra! Det är lätt att sympatisera med Elizabeth, eftersom man i början är lika okunnig om filmbranschen som hon är. Det är lätt att känna igen sig alla gånger hon blir sviken, och alla gånger hon träffar killar som inte är vad hon trodde. Det är kort sagt en bok som det är lätt att relatera till, trots den inte fullt så relaterbara miljön.


Instagram

Populära inlägg