Mästaren och Margarita

19:41

Titel: Mästaren och Margarita
(org. Мастер и Маргарита)
Författare: Michail Bulgakov
Antal sidor: 468
Passar bäst för: Alla som
gillar "speciella" böcker!

En mystisk främling dyker upp i Moskva, och vänder upp och ner på flera människors liv. Han berättar otroliga historier, men när dom berättas vidare hamnar berättarna på mentalsjukhus. Han ger bort fantastiska gåvor, som sedan plötsligt försvinner.
Den här boken är underbar. U N D E R B A R. På riktigt. Det kan vara en utav de bästa böcker jag någonsin läst! Helt seriöst! Den är fantastisk. Berättelsen är fantastisk, och det märks hur mycket tillgång Bulgakov har haft till sin fantasi. Dock kan det vara lite invecklat med alla namn. Det är väldigt mycket olika personer i boken, och alla har ryska namn. Alla har dessutom mer än ett namn, som författaren växlar mellan, vilket gör att man inte alltid förstår vem som är vem. Men det där ger sig. Man förstår utav sammanhanget så småningom vem det är han pratar om i precis det stycket.
Jag tycker också jättemycket om att han växlar så pass mycket mellan "olika" berättelser, som hänger ihop. Jag gillar verkligen när man får höra flera berättelser, som så småningom rörs ihop till samma.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg