2:a VK

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

15:27


Titel: Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap
Författare: Mary Ann Shaffer
Antal sidor: 309

Juliet Ashton är författare. Året är 1946. Andra världskriget är precis slut, och Juliet rider på vågen efter Izzy Bickerstaff drar ut i krig, en samling krönikor hon skrev för en tidning under kriget. Hennes älskade lägenhet är förstörd, och hon inser snart att ämnet hon hade tänkt skriva en bok om inte är speciellt intressant.
En dag får hon ett brev från Dawsey Adams, Dawsey bor på Guernsey och är medlem i Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap - en bokcirkel som skapades som ursäkt för att vara ute efter utegångsförudet.
Genom bokcirkeln får Juliet massor av nya vänner - och även ämne till en bok.

Jag tycker verkligen om formen i den här boken, då hela berättelsen kommer fram genom brev. Boken är brev som skickats mellan Juliet, hennes bästa vän Sophie, hennes andra vän - och också förläggare - Sidney och sällskapets medlemmar. Det är en väldigt varm bok om människor som återhämtar sig efter kriget, och gradvis blir lyckliga igen.

Nytt i bokhyllan

Glömde visa bokshopping!

19:31

Kom på idag - när jag precis läste ut en bok som jag nyligen köpt - att jag totalt glömt visa upp mina senaste bokköp! I min farmors kyrka får man lämna in böcker man inte vill ha, sen säljer dom böcker till förmån för fattiga barn i Lettland! Man får ta 3 böcker och lägga en 20 i en korg, och samtidigt känna att man har gjort något fint. Och var annars får man 3 böcker för 20 kronor? Jag brukar köpa 3 nästan varje gång jag är där - det vill säga - om jag får tid att kolla lite. Det är ju mycket böcker som verkar tråkiga, och som är slitna, fula och gamla, men ibland hittar man faktiskt riktiga kap! Jag var där den 27:e december, och fick som vanlig med mig 3 böcker hem!


Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap
Mary Ann Shaffer101 Reykavik
Hallgrímur HelgasonFrukost på Tiffany's + 3 andra kortnoveller
Truman Capote

Instagram

Populära inlägg