Analys av ett mord

06:09

Titel: Analys av ett mord
Författare: Jed Rubenfeld
Antal sidor: 366

Boken utspelar sig i New York 1909. Dr Freuds psykoanalys är ny, och han är på sitt första och enda besök i Amerika. När han kommer dit tillsammans med Carl Jung och Sándor Ferenczi har en flicka precis blivit mördad brutalt på ett stort societetsboende i New York. Dagen efter blir ännu en flicka överfallen, men hon överlever. Snart upptäcker man att brotten gör ihop, och den andra flickans gärningsman är också mördaren till den första flickan. Det är ett brott som skulle kunna lösas så enkelt - om inte den överlevande flickan hade tappat både minnet och talförmågan. Freud blir ombedd att behandla flickan för att hon ska komma ihåg, och en stor härva dras upp till ytan.

Boken är otroligt välskriven. Språket är fint, men ändå lättläst. Intrigerna och själva deckarstoryn är fullkomligt lysande! Jag är i och för sig ingen speciellt van deckarläsare, och när jag väl läser deckare bryr jag mig inte om att försöka lösa fallet själv, som jag vet att många vill göra. Jag låter mig bara följas dit boken leder, aldrig tänka ett steg i förväg, och förvånas över saker som den som försöker lösa deckargåtan själv kanske förutspått för länge sedan. Jag tycker i alla fall att det är här den bästa deckare jag någonsin läst! Den kombinerar kärlek, mord och historia på att perfekt och helt lagom vägt sätt.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg