Udda

21:42

Titel: Udda
Författare: Sara Lövestam
Antal sidor: 235

Martin tänder inte på vanliga tjejer, som har två armar och två ben, utan han fascineras av den asymmetriska, ofullständiga. Han träffar Paula, som har 0½ ben och är rullstolsbunden. Han tycker att Paula är den vackraste han någonsin sett.
Paula däremot vill bara ägna sig åt sin doktorsexamen. Ingen kan tycka om henne, och därför ska hon utmärka sig på andra sätt. Martin bästa vän Lelle vänder hela hennes liv upp och ner!
Lelle gillar inte inte killar, hon gillar tjejer. Hon är inte rädd för att säga vad hon tycker, och hon är en riktig player och hjärtekrossare.

Jag tycker att syftet med den här boken är jättebra - att visa att udda kan vara normalt, beroende från vilken synvinkel man ser det. Martin är ju egentligen bara en butikschef. Lelle är egentligen bara en vanlig svensklärare på gymnasiet. Jag tycker också att boken är väldigt välskriven, och dessutom lättläst! Det är nog den lättaste bok jag läst på länge faktiskt. Språket bara flyter på. Det är inte invecklat, inte speciellt fint, utan bara flytande.

En mycket trevlig bok tycker jag, som kan läsas utav alla!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg