döden

En vampyrs bekännelse

22:19

Titel: En vampyrs bekännelse
Författare: Anne Rice
Antal sidor: 314

Det är kväll i San Francisco och vampyren tar kontakt med en journalist för att berätta sitt livs historia. Historien är - såklart, det är inte alla vampyrer som väljer att berätta sitt livs historia - väldigt häpnadsväckande, och handlar om kärlek, ondska och förtvivlan.

Ja, jag har ju skrivit otaliga gånger om hur mycket jag ogillar böcker som inte har något tydligt mål, och det tycker inte jag att den här boken har. Däremot så tyckte jag ändå att den var ganska bra. Den har ett lätt och flytande språk som bara går på. Storyn flyter också, även om jag tyckte att den var ganska seg ibland.

(Och Blogger verkar inte riktigt vilja fungera just nu, så jag kan inte ladda upp en betygbild, så jag skriver betyget här istället!)

Betyg: 3/5

Nytt i bokhyllan

Har fått två utav mina månadsböcker!

16:10

Två utav dom tre böcker jag ska få den här månaden kom i förra veckan! Blev lite småsur, eftersom dom skickat en bok som jag inte hade valt, och som jag absolut inte vill ha heller... Jag prövade nämligen att läsa Färden genom Mangroven i somras, men det är nog en utav dom tre sämsta böcker ajg någonsin läst... Och den jag inte ville ha var av samma författare som Färden genom Mangroven (Maryse Condé)! Nåja, jag får väl ge bort den till någon eller något!

Desirada
Maryse Condé

Hellfire - berättelsen om Jerry Lee Lewis
Nick Tosches

drömmar

Sista kulan sparar jag åt grannen

16:01

Titel: Sista kulan sparar jag åt grannen
Författare: Fausta Marianovic
Antal sidor: 292

Kriget mellan serbier och kroater bryter ut, och hon är mitt i det, trots att hon starkt förnekar att det finns några etniska grupper. Kriget gör att hennes två söner vänds emot varandra, familjen splittras och hon har ännu inte riktigt fattat vad som händer. Hennes föredetta granne är nu med i serbiska armén, och plundrar hennes hem.
Fausta Marinovic visar vad kriget gör med ens grannar, bekanta, vänner och till och med familj.

Jag tycker att den här boken var fantastiskt bra. Det gör fysiskt ont i hjärtat under vissa stycken! Den är levande och så overkligt hemskt att det blir trovärdigt. Det här har HÄNT. Det här har hänt, på riktigt.
Det är en högst intressant bok, och Marianovic har ett alldeles speciellt, eget sätt att skriva på. Hennes text har en egen berättade röst, som gör att berättelsen bara flyter på. Man läser inte, utan man lyssnar!
En hjärtskärande historia om kriget i Bosnien under 90-talet!

döden

Människohamn

01:26

Titel: Människohamn
Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 448
Läs också: Låt den rätte komma in, Hanteringen av odöda

Anders är ute med sin fru Cecilia och sin dotter Maja. Plötsligt är Maja borta, efter att ha sagt att hon ska gå och titta på något. Trots att de är på en ö med is runtom, som inte har några träd eller buskar, så finns Maja inte att hitta någonstans.
Några år senare återvänder Anders till sin gamla hemö, och upptäcker snart att konstiga saker börjar hända. Han och barndomskompisen Elin blir förföljda av två killar som ingick i deras gäng under tonåren, men som drunknade innan de hunnit bli vuxna. Snart förstår Anders att Maja finns där någonstans, han kan bara inte se henne.

Jag har tidigare läst och älskat John Ajvide Lindqvist, men det tog lång tid innan jag fick tummen ur och började läsa den här. Det fick jag bittert ångra! Den här boken är så underbart naggande att jag önskar att jag läst den för länge sen! Det är en underbart komponerad skräckroman i en otroligt mysig miljö - på skärgårdsön Domarö.

Folkliga myter, mysig stämning, allt finns, och allt är så otroligt lyckat. Nu har jag inte hunnit läsa Pappersväggar än, men jag vill redan påstå att det är här Ajvides hittills bästa bok!

droger

Rytmen i blodet

00:49

Titel: Rytmen i blodet
Författare: Jeff Noon
Antal sidor: 279

Elliot är basist i ett band. Det är sångerskan Donna som sett honom spela, och som tar dit honom. Han blir kär i Donna, men hon är tillsammans med trummisen, som ingen vet vad han heter på riktigt. Och vad händer egentligen om man inte bara är ett med musiken, utan faktiskt knarkar musiken?

Den här boken fick jag faktiskt för att jag var snäll och donerade pengar till Hairdrobe. Frida, som valde ut och skickade boken till mig kunde inte ha valt en bättre bok! Boken r skriven på musik, och allting snurrar runt musik. Hela boken är skriven som en låt,vilket hade kunnat bli jobbigt, men istället gör att texten får ett speciellt flyt, och blir väldigt lättläst.

Den här boken är så jag att den inte kan få annat än 5 tummar upp!

Instagram

Populära inlägg