kärlek

Gud som haver

23:05

Titel: Gud som haver
Författare: Ingrid Elfberg
Antal sidor: 291

 Tvååriga Sebastian försvinner en dag från gården där han sitter och leker. Mamma Eva springer upp för att hämta lillasyster, men när hon kommer tillbaka är Sebastian spårlöst försvunnen.
Sebastian kommer tillbaka, och dagispraktikanten Mattias hängs ut som den skyldige, och hamnar bakom lås och bom. Eva känner dock fortfarande att det är någon som inte stämmer. Hon känner sig fortfarande hotad, och misstänker att Mattias blivit oskyldigt dömd.

Jag brukar kunna vara lite skeptisk till svenska deckare, för jag tycker att ofta blir de ganska tråkiga. Jag brukar föredra norska eller brittiska. Den här boken gjorde mig dock överraskad. Jag tog med mig den i förbifarten för att jag inte visste vilken jag skulle ta, och hade bråttom iväg. Den visade sig hursom vara riktigt bra! Riktigt nervkittlande och spännande!


funderingar

Ny sida

00:21

Som ni ser har jag lagt till en sida till bloggen. Längst upp under headern finns två länkar: Startsida och De bästa 10 böckerna jag läst under 2010!
Ja, jag tror ni förstår vad jag menar med det! Om man klickar på den länken kommer man till en sida där det finns en 10-i-topp-lista över dem bästa böckerna jag har läst under året. Listan kommer uppdateras då och då, när jag har läst böcker jag tycker är bättre än de som står på listan!

dagbok

Toffs bok

23:53

Titel: Toffs bok: Med kommentarer av Muham Bentson
Författare: Kalle Dixelius
Antal sidor: 189

Toff lever i en framtid där böcker och att skriva är förbjuden. Kunskap är endast tillåtet för fullmäktige, och straffet för att inte lämna in en bok man hittar är döden. Trots det börjar Toff skriva på boken om sig själv. Snart börjar han på en lång resa för att rädda Sverige från okunskapen.

I början var den här boken lite jobbig att läsa, för språket flyter inte riktigt, och r väldigt barnsligt och pratigt. Men jag har ju fattat att det är meningen, eftersom han är precis ny, har aldrig läst eller skrivit tidigare, och språket blir så småningom bättre.
Idén tycker jag är intressant, och dessutom ganska trovärdig. Det är lättare att relatera till än en plastig värld där alla lär sig saker genom att bli pumpade utav någon reverserad dammsugare. Ganska kul bok tycker jag!

Nytt i bokhyllan

De senaste böckerna

00:07

Har missat att visa några utav de senaste böckerna jag fått i brevlådan!
För förra månaden (alltså tillsammans med Desirada och Hellfire) fick jag den här boken (som inte HELLER var en utav de böcker jag valde...):Askungar
Kristina Ohlsson

Den här månaden glömde vi totalt bort att välja böcker, men de brukar anpassa böckerna efter det man gillar, så båda var rena fullträffar för min del! Nu har jag fått hjärnsläpp, och kommer verkligen inte ihåg vilken den andra boken är, och den ligger bredvid datorn där nere, och jag orkar inte gå ner... Men den får jag väl visa upp imorgon då! Den här har jag i alla fall fått, och jag har redan börjat läsa den (historieidén är awesome (och omslaget!), är dock inte riktigt kompis med språket, men det får ni veta mer om senare)!
Toffs Bok: Med kommentarer av Muham Bentson
Kalle Dixelius

drömmar

Mig äger ingen

23:57

Titel: Mig äger ingen
Författare: Åsa Linderborg
Antal sidor: 293

Åsa bor tillsammans med sin ensamstående pappa som är härdarmästare vid Metallverken i Västerås. De drömmer om en annan världsordning, men är samtidigt rädda för att sticka ut. Pappa dricker för mycket, medan Åsa får stanna hos sin moster på helgerna. Det är en bok om bland annat utanförskap, klasstillhörighet och manlighet.

Jag tyckte att den här boken var en stor besvikelse. Efter allt bra jag hört om den, så hade jag byggt upp ganska stora förväntningar. När boken visade sig vara inte mer än en tvåa blev jag verkligen riktigt besviken. Jag förväntade mig en dunderhistoria, en riktig snyftare om hennes barndom. Istället satt jag och väntade på att boken skulle börja. Det känns som att hon bara beskriver förutsättningarna inför den stundande historien. Det dämpas väl något efter ett tag, men jag kan inte säga att känslan försvinner helt. Den var dock inte tråkig, bara en besvikelse. Ingen dunderhistoria, men en ganska klar tvåa!

drömmar

Hjärta av sten

14:11

Titel: Hjärta av sten
Författare: Renate Dorrenstein
Antal sidor: 228

Ellen försöker hantera det som hände när hon var 12 år gammal. Varför hon och Carlos hamnade på barnhem, och hur hela hennes familj utplånades. Hur lilla Ida kom och utplånade en hel familj.

Det är en otroligt smärtsam berättelse. Det som har hänt är mer häpnadsväckande än vad man skulle kunna tänka sig, men ändå trovärdigt. Bit för bit får man bygga ihop bysselbitarna man får, tills man kan se hela bilden av den stora katastrof som skedde sommaren när Ellen fyllde 12.

döden

Händelser vid Kirkston Abbey

14:01

Titel: Händelser vid Kirkston Abbey
Författare: Patrick Redmond
Antal sidor: 347

Den här rysliga berättelsen om två pojkar som lekte med döden utspelar sig på en internatskola i 50-talets England. Miljön är strikt, och det finns inte något direkt utrymme att vara annorlunda på. Jonathan Palmer ogillar skolan och framför allt klasskamraten James och magister Ackerley. Och att man inte skvallrar är en oskriven regel som alla på skolan följer till punkt och pricka.
Han blir vän med enstöringen Richard, som inte behöver någon. Han hatar alla, och tillsammans hämnas dom på sin omgivning.

Den här boken är verkligen riktigt ruggig! Och det är en riktig teaser-bok... Man får veta i början att någon hemskt hänt, men inte VAD! Det gör att man snart blir sjuuuukt frustrerad, och allt man vill är att bara bläddra fram utan att läsa mitten. Men jag lyckades tvinga mig igenom mitten, och den är viktig, för det händer ju liksom saker där också. Riktigt spännande bok i alla fall!

Instagram

Populära inlägg