Mig äger ingen

23:57

Titel: Mig äger ingen
Författare: Åsa Linderborg
Antal sidor: 293

Åsa bor tillsammans med sin ensamstående pappa som är härdarmästare vid Metallverken i Västerås. De drömmer om en annan världsordning, men är samtidigt rädda för att sticka ut. Pappa dricker för mycket, medan Åsa får stanna hos sin moster på helgerna. Det är en bok om bland annat utanförskap, klasstillhörighet och manlighet.

Jag tyckte att den här boken var en stor besvikelse. Efter allt bra jag hört om den, så hade jag byggt upp ganska stora förväntningar. När boken visade sig vara inte mer än en tvåa blev jag verkligen riktigt besviken. Jag förväntade mig en dunderhistoria, en riktig snyftare om hennes barndom. Istället satt jag och väntade på att boken skulle börja. Det känns som att hon bara beskriver förutsättningarna inför den stundande historien. Det dämpas väl något efter ett tag, men jag kan inte säga att känslan försvinner helt. Den var dock inte tråkig, bara en besvikelse. Ingen dunderhistoria, men en ganska klar tvåa!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg