biografi

Hellfire : berättelsen om Jerry Lee Lewis

23:48

Titel: Hellfire : berättelsen om Jerry Lee Lewis
Författare: Nick Tosches
Antal sidor: 261

Jag antar att de flesta vet vem Jerry Lee Lewis är. Det här är boken om hans liv. Hur han slits mellan rock'n'rollen och kyrkan, knaprar piller, dricker för mycket, och får enorma skulder.

Jag tycker att Jerry Lee Lewis liv är galet intressant. Just det där, hur han som superreligiös kände sig närmast tvungen att spela sin musik, trots att han visste att han skulle komma till helvetet om han gjorde det. Jag tycker att Tosches väver ihop allt på ett bra sätt. I början är berättelsen mer detaljerad, men när Jerry Lee kommer längre och längre in i sitt alkohol- och pillermissbruk så går det snabbare och snabbare, och styckena blir kortare och kortare. Det ger en verkligen än behaglig känsla av panik, som gör det där lilla extra i texten!

döden

Christine Falls

23:13

Titel: Christine Falls
Författare: Benjamin Black
Antal sidor: 405

Quirke är patolog, och kommer en kväll på sin svåger Mal med att ändra i en dödsattest. Quirke känner att något är fel, och börjar nysta i saken. Ju mer han nystar i saken, desto mer skandaler visar upp sig. Trådarna leder till ett katolskt kloster i Boston, där ordern Knights of S:t Patrick's handlar med själar.

En mycket spännande bok, men relativt invecklat språk. Berättelsen är delvis seg, men väger upp i de delar då det händer mycket. Man kan säga att historien först får en sexa, och får gå långt, och sen får stå över ett kast som kompensation.

Instagram

Populära inlägg