Nytt i bokhyllan

Fynd

18:25

De senaste dagarna har jag gjort några riktiga fynd, varav ett är en bok! Hittade den här, visserligen begagnad, men den ser inte ut att vara läst ens, för ynka 20 kronor!

funderingar

Ny design

12:11

Jag ville pröva att leka lite i Bloggers nya malldesign, vilket resulterade i ett nytt tema till bloggen. Jag tyckte att det andra började bli lite mörkt och tråkigt, och det började bli dags att byta. Enjoy!

droger

Handel med döden

16:58


Titel: Handel med döden Författare: Simon Kernick
Antal Sidor: 366

"Det finns en sann historia som går såhär. För några år sedan rövade en trettiotvååring man bort en tioårig flicka på gatan i närheten av huset där hon bodde. Han tog med henne hem till sin sjaskiga etta och utsatte henne för plågsamma sexuella övergrepp i en timme.Det knde ha blivit mycket värre, men väggarna var papperstunna och en av grannarna hörde skriken. Hon ringde polisen och de kom och slog in dörren. Flickan blev räddad, men ärron har hon uppenbarligen kvar, och förövaren greps. Sju månader senare står han inför rätta och hans advokat får honom friad genoma tt påvisa en formell miss /.../ De går förmodligen till och med ut på krogen föra att fira med ett glas eller två. Samtidigt som varenda förälder inom en halvmil från mannen ifråga lever i skräck. /.../ Tre månader senare ertappas flickans pappa med att hälla in bensin genom mannens brevlåda. /.../ Han grips, anhålls för mordband och mordförsök och får stanna i häktet. Lokaltidningen drar igång en kampanj som försöker få honom friad och startar en namninsamling som runt tjugotusen personer skriver på. Som väntat ignoreras den av överhetenm intresset falnar och sedan, innan hans fall kmmer upp i sätten hänger sig pappan i sin cell"

Så börjar berättelsen om Dennis Milne, polisen som extraknäcker som yrkesmördare. Sen han var litet barn har han velat spärra in brottslingar, men som historien ovan visar, så går lagen oftast emot en när man jobbar som polis. Istället tar Dennis saken i egna händer. Den här gången blir det dock helt fel, och Dennis råkar mörda tre oskyldiga personer istället för de tre knarklangare han trott att dom var. Helt plötsligt kliver ett vittne fram och ger ett signalement. Bilden på Dennis är ute i hela London, och kalabaliken är ett faktum.

Otorligt spännande bok, som man knappt vill sluta läsa! Jag satt som klistrad hela tiden. Författaren snålar absolut inte på detaljerna och personporträtten är underbara!


humor

Resehandbok för singlar

16:25

Titel: Resehandbok för singlar
Författare: Liz Tuccillo
Antal Sidor: 368

Julie lever det hårda singellivet i New York. En dag får hon nog, och bestämmer sig för att ge sig ut i världen för att se hur singelkvinnor har det i andra länder. Under sin resa blir Julie kär, men får hjärtat krossat. Flera gånger är hon påväg att ge upp och åka tillbaka till New York, men jakten på det perfekta sättet att vara singel på driver henne.

Boken är väldigt fyndigt skriven, och jag tycker att det är roligt att man får följa Julies singelvänninor hemma i New York också. Berättelsen är fylld av fart, och man blir lätt fångad!

Liz Tuccillo har tidigare skrivit He's just not that into you, och är en utav författarna bakom Sex and the City.

drömmar

En oväntad semester

00:46

Titel: En oväntad semester
Författare: Marian Keyes
Antal Sidor:  534

Rachel lever det häftiga livet i New York, med partyn alkohol och droger. En natt råkar hon ta en överdos och hamnar på sjukhus. Hennes familj tvingar henne att flytta till ett behandlingshem hemma på Irland. Rachel går motvilligt med på det - vaddå, hon är ju inte knarkare - men bestämmer sig för att se det som en gratis semester. Och på behandlingshem finns ju massor av kädisar! För att inte tala om alla lerbad, bastubad och massage hon kommer få! Men ingenting blir som Rachel tänkt sig.

Jag har börjat på flera Marian Keyes-böcker tidigare, men av någon anledning aldrig läst klart dem. Nu är alltså min Keyes-oskuld tagen, och det var ett mycket trevligt första tillfälle! Keyes lyckas smyga in en hel del visdomsord i berättelsen, och när jag är klar så upptäcker jag att jag faktiskt lärt mig något! Det här är ju chicklit i allra bästa form! Mysböcker som inte är kärlekssliskiga, utan bara fina och gosiga. Mycket trevlig bok!

Nytt i bokhyllan

Lite annan shopping

01:31

Kom just på att jag köpte lite andra böcker förut också, då de hade rea på Ica Maxi! En utav böckerna kommer det komma en recension på alldeles snart (det är en utav de två böckerna som ligger på hög som jag fortfarande inte hunnit skriva om!). Dessa tre blev det då!

Sen så har jag ju även hunnit få lite andra månadsböcker tidigare också!

Alla bilder är klickbara!

funderingar

Mina månadsböcker har kommit!

01:21

Månadsböckerna har kommit, den här månaden också. Den här månaden har jag utan krångel fått alla de böcker jag ville ha! Är jättenöjd! Vad många inte vet är att jag sällan läser baksidan på böckerna/recensioner eller om böckerna. Det jag oftast bedömer på är hur framsidan ser ut. Och det kan ju bära eller brista... Ibland kan böcker med killersnygga omslag vara jättedåliga, och ibland fina man guldkorn bland de "fula" böckerna också. Det är väl inte av en svaghet hos mig, men jag har väldigt svårt för att läsa baksidetexter för att jag helt enkelt är för otålig. Dessutom har jag svårt för att läsa längre texter på datorn, och läser sällan tidningar där det brukar vara bokrecensioner (händer väl någon gång ibland att jag läser DN, men då vi inte har någon morgontidning hemma blir det oftast Metro på väg till skolan). Sen om det är kända författare så brukar jag gå på det också.

De tre böckerna jag fick den här månaden är en bok som jag endast bedömde på framsidan, en bok där jag gick på författarnamnet (då boken även är en självbiografi) och en bok där jag faktiskt läste baksidetexten, då jag inte riktigt förstod vad den handlade om över huvud taget av att titta på framsidan bara.

Framsideboken:


Baksideboken:


Namnboken:

Alla bilder är klickbara!

funderingar

2 färdiga!

23:50

Nu är två recensioner klara, så två återstår. Kom förresten på att det nog är roligare om jag lägger in en bild på boken jag läser, istället för bara text med boktitel och författarens namn... Dessutom så kan du nu klicka på bilden för att komma direkt till Adlibris sida för boken där den går att köpa!

drömmar

Andra kvinnor

23:43

Titel: Andra kvinnor
Författare: Kirsty Crawford
Antal Sidor:  330


Bella absolut inte flytta till landet. Hon älskar att bo i London! Trots det ger hon med sig när hennes man föreslår att flytta till landet, eftersom det är hans högsta dröm. Tillsammans med sina två barn flyttar de till ett gammalt hus på engelska landsbygden. Där finns änkan Jane som kämpar för att kunna ha kvar sitt gamla hus. Där finns också Sam, som skulle kunna ses som Janes raka motsats. Sam jobbar inte, utan lever på sin man. De lever överflödigt och det enda Sam kämpar för är att se perfekt ut. Snart vävs Bellas, Sams och Janes liv ihop, och många hemligheter dras upp till ytan.

Det som jag tycker bäst om med den här boken är den lantliga miljön. När jag blundar kan jag se husen, fälten och skogen framför mig. Andra chicklit-böcker brukar utspela sig i storstan, men den engelska landsbygden är en perfekt miljö för den här boken.

Berättelsen berättar egentligen sig självt, och man behöver bara sitta ner och läsa. Inte tänka efter, ingenting. Den är med andra ord inte speciellt krånglig, och passar därmed utmärkt för övervarma sommardagar!
döden

Pappersväggar

21:48

Titel: Pappersväggar
Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 391
Läs också: Människohamn, Låt den rätte komma in, Hanteringen av odöda

Pappersväggar är en samling mystiska noveller, alla utan John Ajvide Lindqvist. En kvinna har ett sjätte sinne som talar om när folk ljuger, en man upptäcker att hans hus lutar, en paparazzo försöker få en bra bild, men får se något annat.

Ni som känner igen John Ajvide Lindqvist sen tidigare kan ju redan stilen, som han inte avviker från bara för att det råkar vara noveller, och för er som inte läst något utav honom tidigare kan dessa korta berättelser vara en bra början. Jag var lite skeptisk i början (ärligt talat hade jag inte fattat att det var en novellbok när jag köpte den), för jag är inte så förtjust i noveller. Jag ogillar när berättelser tar slut, när de inte fortsätter i alla oändlighet, och därför har jag svårt för noveller. De är ofta för korta för att man ska hinna komma in i dem, och när man gjort det så tar de slut direkt.

Ajvide Lindqvists noveller är precis lagom långa. När man kommit in i dem känns det som att berättelsen alltid har varit, och när det tar slut känns allting klart och avslutat. Man känner sig inte otillfredsställd, trots det korta formatet.

Ni som läst Ajvide Lindqvist tidigare känner också igen att det inte handlar om ren skräck, utan bara om ett krypande obehag som letar sig upp efter ryggraden. Det strålar ut i ryggen, upp över axlarna och sätter sig som en rastlöshet i nacken. Den perfekta skräckbokskänslan.

Nej, jag vill bara konstatera att han har gjort det igen. Ett ord: Fantastiskt.

funderingar

Oj oj oj!

20:59

Upptäckte precis att jag har hela fyra böcker på hög som jag inte skrivit om! Ni får inte tro att jag har glömt bort att läsa nu när det blivit sommar och varmt - snarare tvärtom, jag har läst ännu mer, nu när jag har tiden! Alldeles snart kommer det kommer upp recensioner av Pappersväggar, Andra kvinnor, En oväntad semester och Resehandbok för singlar. Mycket chicklit som ni ser. Jag är inte jätteförtjust i det i vanliga fall, men det är så skönt och lättläst såhär på sommaren! Ni får hålla utkik helt enkelt, så kommer de upp alldeles snart! ^^,

Instagram

Populära inlägg