Handel med döden

16:58


Titel: Handel med döden Författare: Simon Kernick
Antal Sidor: 366

"Det finns en sann historia som går såhär. För några år sedan rövade en trettiotvååring man bort en tioårig flicka på gatan i närheten av huset där hon bodde. Han tog med henne hem till sin sjaskiga etta och utsatte henne för plågsamma sexuella övergrepp i en timme.Det knde ha blivit mycket värre, men väggarna var papperstunna och en av grannarna hörde skriken. Hon ringde polisen och de kom och slog in dörren. Flickan blev räddad, men ärron har hon uppenbarligen kvar, och förövaren greps. Sju månader senare står han inför rätta och hans advokat får honom friad genoma tt påvisa en formell miss /.../ De går förmodligen till och med ut på krogen föra att fira med ett glas eller två. Samtidigt som varenda förälder inom en halvmil från mannen ifråga lever i skräck. /.../ Tre månader senare ertappas flickans pappa med att hälla in bensin genom mannens brevlåda. /.../ Han grips, anhålls för mordband och mordförsök och får stanna i häktet. Lokaltidningen drar igång en kampanj som försöker få honom friad och startar en namninsamling som runt tjugotusen personer skriver på. Som väntat ignoreras den av överhetenm intresset falnar och sedan, innan hans fall kmmer upp i sätten hänger sig pappan i sin cell"

Så börjar berättelsen om Dennis Milne, polisen som extraknäcker som yrkesmördare. Sen han var litet barn har han velat spärra in brottslingar, men som historien ovan visar, så går lagen oftast emot en när man jobbar som polis. Istället tar Dennis saken i egna händer. Den här gången blir det dock helt fel, och Dennis råkar mörda tre oskyldiga personer istället för de tre knarklangare han trott att dom var. Helt plötsligt kliver ett vittne fram och ger ett signalement. Bilden på Dennis är ute i hela London, och kalabaliken är ett faktum.

Otorligt spännande bok, som man knappt vill sluta läsa! Jag satt som klistrad hela tiden. Författaren snålar absolut inte på detaljerna och personporträtten är underbara!


Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg