funderingar

Hur man ansöker

12:47

Jag skrev ju för några dagar sedan att jag sökte fler recensenter (eller naturligtvis om man vill skriva något annat bokrelaterat så går ju det bra också!) till bloggen, och tänkte bara specificera lite hur man söker.

Skicka ett mejl till svartlava@saganomsagorna.tk och berätta lite om dig själv. I ämnesrutan önskar jag att du skriver "Sagan om Sagorna", så jag inte råkar radera ditt mejl!
 Det jag är mest intresserad av är väl hur mycket du läser, vad du är mest intresserad av för böcker, vem som är din favoritförfattare, vilken som är din favoritbok osv.
Det är även ett plus om du bifogar en recension du skrivit. Det måste inte vara om en bok, utan kan vara en recension av ett spel, en film eller något annat. Jag vill bara se hur du skriver!

Jag kräver inte att ni ska layouta inläggen eller något sånt, utan det räcker med att ni skriver. 

Just nu vet jag inte hur många jag önskar mig, det beror lite på. Men släng gärna iväg ett mejl om du är intresserad!

drömmar

Om det så skulle kosta mig livet

22:40

Titel: Om det så skulle kosta mig livet
Författare: Margaretha Sturesson
Antal Sidor: 304

Efter 14 år i sekten Kristet Center Syd ser Margaretha Sturesson ingen annan väg ut en genom döden. Hon var en helt vanlig fyrabarnsmamma, full av liv, när hon och hennes familj gick med i sekten. Deras vision lät bra, och hon ville göra något för att hjälpa svaga.
Istället hjälpte hon till att trycka ner de svaga, satt  ledningen och sa inte ifrån när andra skulle befrias från demonerna. Hon blir även själv utpekad för att bära på demoner, och alla lyssnar blint på pastorn.
Margareta får sedan ligga på sjukhus med rött vak i flera månader. Efter ett och ett halvt års vård på sjukhuset får hon flytta hem, men fortfarande slås "överfallslarmet" på så fort något rör sig hastigt.

Hennes berättelse är så klart en hemsk historia, men jag stör mig lite på hur den är skriven. Kapitlen är för korta, och man hinner aldrig komma ordentligt in i berättelsen innan den bryter av. Vilket å andra sidan förstärker hennes förvirring efter att ha lämnat sekten. Jag hade hoppats mycket på den här boken, men måste tyvärr säga att jag blev besviken!

Twilight

Eclipse

22:59

Jag var ju och såg Eclipse i lördags med Victor! Blev väldigt besviken, då den inte alls var så bra som väntat. Jag tyckte att de två första böckerna var halvdåliga, men att tredje boken var jättebra. Så då förväntade jag mig att det skulle vara lika stor skillnad mellan filmerna också, vilket det inte var. De har inte alls lyckats fånga stämningen i boken, utan filmen känns bara kall och... elak? Nej, en stor besvikelse var den!

funderingar

Eclipse idag!

16:34


Ikväll ska jag och min älskling gå och se Eclipse! Jag har sett de andra två filmerna också, men tyckte inte direkt att de var jättebra. Ser dock fram emot den här filmen mer, eftersom jag tycker att det är den bästa boken! Om du inte kommer ihåg vad jag tyckte om böckerna kan du när som helst scrolla ner lite och klicka på etiketten "Twilight-serien" under rubriken Serier! Eller så kan du ju klicka här för att se allt jag skrivit om serien!

funderingar

Vill du bli medarbetare?

14:23

Jag tänkte att det skulle vara trevligt att ha en till som är med och skriver på bloggen!

Det enda kravet jag har är att du ska tycka om att läsa. Det gör inget om du läser långsamt, eller inte läser så ofta, eller inte kommer skriva om böcker så ofta.
Om du skulle vara intresserad av att vara med och skriva på Sagan om Sagorna är det bara att slänga iväg ett mejl till svartlava@saganomsagorna.tk!

Jag kan inte erbjuda någon några pengar, eftersom jag inget tjänar på bloggen. Jag kan däremot erbjuda en egen Sagan om sagorna-email som kopplas till ditt emailkonto.
Du loggar in på ditt egna google-konto, och du kommer stå som skribent på bloggen. Hör av dig, så kan vi diskutera saken! :)

Min önskelista

14:20

Jag tänkte visa upp vilka böcker jag har på min önskelista just nu!

 1. Snabba Cash Jens Lapidus
  Trots hypen runt boken och filmen så vill jag faktiskt läsa den. Jag såg filmen i vintras och tyckte att den var ganska bra, men har hört att boken ska vara mycket bättre!
 2. Aldrig fucka upp Jens Lapidus
  Om man läser den första, måste man ju så klart läsa den andra!
 3. Bedragen Katerina Janouch
  Jag har tidigare läst en annan utav hennes böcker (Sommarbarn) och jag gillade den verkligen! Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva på!
 4. Ränderna går aldrig ur Agnes Hellström
  Jag tycker att den låter otroligt intressant, eftersom jag tycker att det är intressant med klasskillnader, osv.
 5. Vickis vintagebutik Isabel Wolff
  Klart jag vill läsa den här boken! Alltså, jag menar, titta bara på framsidan! Den är ju galet fin!
 6. 80 romaner för dig som har bråttom Henrik Lange
  När jag var i bokhandeln förut bläddrade jag lite i den här boken, och den verkar vanvettigt rolig! Lange driver med böckerna, samtidigt som han summerar dem på fyra serierutor, och serierna är verkligen pricksäkra!
 7. När ingen annan ser Duncan Fairhurst
  Det här var en utav de böcker man kunde välja den här månaden. Min ena bok var jag helt säker på vilken jag skulle välja, men den andra velade jag mellan den här och en annan. Den här fick inte följa med mitt paket den här månaden tyvärr, men jag skulle gärna se den i min bokhylla vid ett senare tillfälle!
 8. Dom kallades Mods Isabelle Erkendal, Rebecca Negussie & Urban Svensson
  Jag har alltid varit lite nyfiken på den där filmen, Dom kallar oss mods, men har aldrig sett den. Nu vill jag åtminstone läsa boken!
 9. Bruce Dickinson - biografin Joe Shooman
  Jag har ju läst en del rockbiografier (den senaste är Slash, och innan det Hellfire och Heroin Diaries. Johnny Cashs självbiografi står i bokhyllan och väntar också), men kan helt enkelt inte få nog!
 10. Sanningen om IKEA Johan Stenebo
  Jag älskar skandalböcker! Vem gör inte det? Böcker som avslöjar alla fula hemligheter hos stora kända företag och kändisar!

recension

Färden genom Mangroven

13:46

Titel: Färden genom Mangroven
Författare: Maryse Condé
Antal Sidor: 251

Den här boken började jag läsa förra sommaren och tragglade med länge, länge. Kom på nu att jag aldrig skrev något om den, kanske för att jag aldrig läste klart den. Anledningen till att jag skriver om den nu är egentligen bara för att tala om att det är en utav de sämsta böcker jag någonsin läst. Den är riktigt tråkig, och verkligen inte värd min tid. Jag la ner läsandet, eftersom jag tyckte att jag kunde spendera den tiden på en bok som var bra istället!

Nytt i bokhyllan

Den här månadens böcker

13:38

Den ena utav de böcker jag valt den här månaden (Darling Jim) hann ta slut innan jag fick någon, och förlaget har inte bestämt sig för att trycka upp fler, så då fick jag en annan bok. Jag blev jättebesviken, eftersom jag verkligen sett fram emot att läsa den boken, och skulle ha valt en helt annan än den jag fick istället... Den jag fick har gått att välja på flera gånger, men eftersom jag tycker att den verkat tråkig har jag varit noga med att inte välja den. Därför blev jag till en början väldigt missnöjd. Senare såg jag att en tjej på mitt jobb höll på att läsa den, och hon sa att den var bra, så jag bestämde mig för att ge den en chans i alla fall. Så jag behöll den, så får vi se vad jag tycker om den! Dessa två var det jag fick. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är den jag inte ville ha. Som vanligt är bilderna klickbara, och du kommer direkt till boken på Adlibris!

biografi

Snälla pappa, nej

13:31

Titel: Snälla pappa, nej
Författare: Stuart Howarth
Antal sidor: 224
Läs också: Pojken som kallades Det

Det enda Stuart ville var att hans pappa skulle älska honom, men hur mycket han än ansträngde sig fick han veta att han var en stygg pojke. Och ingen kunde älska en stygg pojke. När Stuarts pappa döms för att ha sexuellt utnyttjat Stuarts systrar är det ingen som anar att även han blivit sexuellt utnyttjad. Det kommer fram flera år senare, men då är det redan för sent, och Stuart har själv gjort upp med sin pappa på ett sätt som får oändliga konsekvenser.

Jag har läst ett flertal böcker av den här typen, men jag måste nog säga att det här är den värsta. Jag tycker att det är intressant också att själva tiden med utnyttjandena bara är en liten del utav boken, utan det handlar också mycket om hur hans liv såg ut efter osv.Jag fick verkligen ont i magen när jag läste den här. Ingen borde behöva leva såhär, INGEN.


John Ajvide Lindqvist

Mörkrädd

13:10

Titel: Mörkrädd
Författare: Andreas Roman
Antal Sidor: 247
Läs också: John Ajvide Lindqvist

David är sjukligt mörkrädd. Sen han blev jagad in i skogen av några äldre barn när han var nio har han inte kunnat sova ensam utav rädsla för att Det där ska komma och ta honom. Han har gått i terapi länge, och det sista steget är att bo ensam i en stuga i skogen, långt bort från civilisationen. Det blir inte riktigt så enkelt som David tänkt sig, för ute i skogen finns något som knackar i väggarna och skymtar i fönstren. Något som vill in.

När jag köpte den här boken tänkte jag faktiskt på mig själv. Det var inte länge sen jag kom underfund med varför jag har så svårt att gå och lägga mig på kvällarna. Jag är mörkrädd och bävar inför den stund då jag behöver släcka lyset. Jag har inte varit med om något traumatiskt i mörkret (vad jag kan minnas i alla fall. Freud hade blivit överlyckligt och menat att jag förträngt hela händelsen), utan tycker bara att det är jobbigt. När andra barns rädsla för mörker växte bort gjorde inte min det. När jag var liten kommer jag ihåg att jag knep ihop ögonen hårt när jag skulle sova för att inte råka titta och se att en orm stack ut sitt huvud under sängen. Spöken var jag inte så rädd för, men däremot trodde jag ofta att det låg farliga djur under sängen. Ormar var mitt värsta djur, och i mina drömmar såg de alltid ut som tecknade ormar på film (tänk typ Kaa i Djungeloken och Sir Väs från Robin Hood), men också rävar, björnar och vargar gömde sig under min säng. Senare var det tigrar och leoparder som rymdes under sängen. Nu är jag snarare rädd för att se en rörelse i spegeln som inte hör dit, en skugga som skymmer den lysande knappen på datorn, eller känna ett kallt drag över fötterna.


Nog om mig. Jag tyckte att den här boken verkade intressant, eftersom jag själv är så pass mörkrädd att jag inte kan sova. Självklart fick den mig att få ännu svårare för att gå och lägga mig... Den är dödligt spännande, och ibland kunde jag inte sluta läsa, bara för att jag var så rädd för att släcka lampan när jag väl slutade. Andreas Roman har blivit kallad John Ajvide Lindqvist's kronprins, och det är han helt klart värd!

funderingar

Månadsböcker!

12:37

Nu har jag precis valt mina två månadsböcker från pocketklubben! Vilka det blir får ni se när dom kommer ;) Passade även på att beställa hem de tre Camilla Läckberg-böcker vi inte har hemma (Predikanten, Tyskungen och Isprinsessan), så nu har jag väl inte direkt någon anledning till att undvika Camilla Läckberg längre. Jag gillar inte saker som det blir en hype runt, utan jag tycker om att ha saker för mig själv. Det är nog faktiskt en utav grejerna med Twilight, varför jag inte gillar böckerna. Sen är de ju inte fanatiskt bra heller... Snart kommer två böcker jag hunnit läsa efter Slash, och som sagt tänker jag också visa vilka böcker jag fick från Pocketklubben den här månaden! Jag tänkte även visa hur min önskelista ser ut, så häng kvar! :)

biografi

Slash

17:08

Titel: Slash
Författare: Slash med Anthony Bozza
Antal Sidor: 464
Läs också: Hellfire, The Heroin Diaries, Minnen av John Lennon, Jävla John, Känn pulsen slå och Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Dom flesta känner nog till den mytomspunna rockaren Slash, gitarrist i Guns N' Roses samt Velvet Revolver. Det här är hans självbiografi, om uppväxten och skolåren, om knarket och om Guns N' Roses uppbrott. Jakten på ett band började så fort Slash lärt sig spela.

Jag tycker att den här boken var enormt intressant, just för att jag känner att jag kan lära mig saker av den. Att låta bli att knarka visste jag väl redan innan att jag skulle. Snarare har jag lärt mig saker om att spela i ett band, och om att hålla ihop.
Som jag sagt tidigare så tycker jag att det är jobbigt att dissa självbiografier, eftersom det ju är någons riktiga historia. Den är inte påhittad för att underhålla, utan nedpräntad för att berätta. Den här var bra, riktigt bra. Men texten på framsidan: "Det kan verka överdrivet, men det betyder inte att det inte har hänt" tycker jag är lite överdriven. Så överdrivet verkar det inte. I så fall tycker jag Heroin Diaries verkar mer överdriven!

kärlek

Jävla John

16:49

Titel: Jävla John
Författare: Eva Dozzi
Antal Sidor: 236
Intresserad av Beatles? Läs också: Minnen av John Lennon

I början av Beatles storhetstid får Katja städa ett nerspytt hotellrum. Personen som spytt ner rummet är ingen mindre än Beatlesmedlemmen John Lennon. Det är inledningen på en lång romans mellan dem, som snart också får oanade konsekvenser. Ingenting blir som Katja tänkt sig, och till slut är Brian Epstein den enda som verkar bry sig om henne.

Den här boken har verkligen fångat den typen av tonårsdröm som jag tror alla ungdomar är bekanta med; Att en kändis blir kär i en själv. Lika bra som Eva Dozzi målar fram den fina tonårsdrömmen, lika bra slår hon också hål på den. Man bygger in sig själv i en liten kärleksbubbla, och tycker att allt är så fint och gosigt, och sen spricker den. Man blir gradvis mer och mer frustrerad, eftersom man svagt kan ana var den är på väg. Jag måste dock säga att det här inte direkt är en originell historia. Däremot så tycker jag om att den handlar om en verklig person, istället för att som andra böcker handla om en påhittad kändis. Dessutom så älskar jag ju Beatles!

Och förresten, nu har jag inte alls samma goda uppfattning om John Lennon som tidigare.

Instagram

Populära inlägg