Nytt i bokhyllan

Påfyllning i min bokhylla

15:21

Var på Willys igår, och såg att de hade två böcker för 25:-. Jag rotade runt lite i lådan och plockade på mig 4 stycken!


Alla bilder är som vanligt klickbara så att du kan köpa boken på nätet!

//Svartlava

dagbok

Men mest av allt vill jag hångla med någon - Linda Skugges dagbok 91-93

12:16

Titel: Men mest av allt vill jag hångla med någon - Linda Skugges dagbok 91-93
Författare: Linda Skugge
Antal sidor: 320
Läs också: Andra dagböcker

Linda bestämmer sig för att hon ska bli den där coola innetjejen. Hon ska alltid veta vad som ska sägas, alltid klä sig snyggast och viktigast av allt - hon ska ha sex.
Det här är alltså Linda Skugges dagbok från sista året i gymnasiet och åren därefter. Hon berättar om fester, skolan, kärlek och jobbet på Ultra och Expressen.

Jag har ju flera gånger skrivit om hur mycket jag ogillar dagböcker, eftersom det inte "händer" något. Det finns inget mål med berättelsen. Den här boken får mig dock att svälj orden, för den är galet bra! I den här dagboken finns egentligen inget tydligt mål, men helt klart en resa. Och som bekant är ju resan oftast viktigare än målet.

Jag är inte direkt något stort fan utav Linda Skugger - ärligt talat kan jag inte ens påminna mig om att jag läst något utav henne tidigare - men jag finner ändå boken intressant. Jag kan relatera till hennes problem och känna igen mig, och ibland räcker det för att man ska tycka om en bok.

//Svartlava

Jenny S

21:47

Titel: Jenny S
Författare: Denise Rudberg
Sidor: 249
Kategori: Chicklit.

Handling: Jenny lever sitt liv i lugn och ro tillsammans med sambon Jocke i det lilla samhället Habo utanför Jönköping. När hon en dag får ett brev med Jockes handstil på rasar allt. Hon har blivit sviken, inte bara av honom utan även av dem hon betraktat som sin familj. Hon lämnar allt och kör till Stockholm utan att ha vare sig jobb, kontakter eller bostad. Kan man resa sig i en ny stad utan vänner/familj som stöttar? Kan man gå vidare från det största sveket?

Reflektion: Det här är en ganska klassisk chicklit. Nöjd tjej blir missnöjd tjej på grund av någon grabbigt jobbig kille. Hon ska ta sin revansch och lämnar småstad och Lindex-jeans för storstad och Chloé-klänningar. Och givetvis en mycket mer framgångsrik kille. Revansch! Jag har egentligen ingenting emot klyschigheten i handlingen, för som en trogen chicklit-läsare kan det vara skönt att veta vad man får. Men karaktärerna är alldeles för grunda. I stort sett alla bikaraktärer (runt tio stycken) får lika stort utrymme - vilket inte är mycket i den här korta boken. Man lär inte känna dem och man blir inte riktigt sugen på att göra det heller.

Tempot i boken är snabbt och långsamt på samma gång. Relationer byggs upp genom att man helt enkelt snabbspolar några veckor och månader framåt. Om man ska ta den genvägen kräver jag som läsare att något stort ska ske. Men inget stort sker. Inget litet heller. Boken trampar vatten och tar slut. Det positiva är att den är lättläst och att bladen i stort sett vänder sig själva.


/Frida

Ny skribent på bloggen: Frida

18:21

Hej hej hej!
Jag är en av de nya skribenterna på den här bloggen och jag heter alltså Frida. Jag är 25 år och bor i Stockholm, i världens minsta lägenhet med min sambo och alldeles för många handväskor. Jag älskar både att läsa och skriva, så mig kommer ni nog få se mycket av här framöver. Min drug of choice är chicklit, jag kan inte få nog hur många märkeskåta innerstadsbrudar jag än läser om. Men jag läser också deckare, lite populärvetenskap och såna där riktiga, vidriga historier om typ barn som växt upp i dynga och blivit sparkade till sömns varje kväll. Jag köper mycket böcker second hand så det är inte alltid jag kommer med de fräschaste titlarna, men det finns något bra med det också - då kan ni köpa mina bästa boktips på rea. Vi hörs och ses på bloggen!

/Frida

Nytt i bokhyllan

Senaste boktillskotten

12:21

Jag har som vanligt fått mina månadsböcker för ett tag sen, men även lite andra böcker att fått ett nytt hem i min bokhylla! Två utav böckerna köptes second hand på Myrorna i Skärholmen, båda två inbundna. En fick jag hemskickad som bonusbok utav VD:n för företaget som äger Pocketklubben efter att ha bloggat om att jag inte fått den bok jag ville ha! De andra två är månadens böcker. Tyvärr så har vi också tagit de beslutet nu att gå ur Pocketklubben, eftersom vi har så mycket böcker hemma som varken jag eller mamma har hunnit läsa än. Sad but true! Nu till böckerna! Hittade tyvärr ingen bild eller någonstans där de sålde den ena second hand-boken, och är osäker på vad den heter, så jag tar det när jag kommer hem istället!

Från Myrorna:


Bonusbok:
Månadsböcker:


//Svartlava

John Ajvide Lindqvist

Någon i din säng

18:43

Titel: Någon i din säng
Författare: Andreas Roman
Antal Sidor: 318
Läs också: Mörkrädd och John Ajvide Lindqvist

Utåt sett har Sofia allt - hennes böcker säljer riktigt bra, hon har mycket pengar, fin bil och en våning med terrass och havsutsikt. Och Sofia hade uppskattat allt det där, om hon inte hade varit så ensam. Därför hittar hon på en låtsasvän - någon hon kan skriva lappar till när hon går ut, hålla upp ett glas vin till eller duka åt vid matbordet.
När hon tillslut faktiskt lyckas skaffa sig en riktig vän blir låtsasvännen svartsjuk och försöker skada både Sofia och hennes vän.

Jag läste ju Mörkrädd för ett tag sedan, och den var rent av fenomenal! Jag tyckte att den här var mycket svårare att relatera till än Mörkrädd, och dessutom kändes den inte alls lika trovärdig. Skräcken är inte lika gripande som i Mörkrädd heller.
Ett roligt inslag i boken tycker jag hursom är att David från Mörkrädd dyker upp i form av Sofias barndomsvän!
Idag skulle jag dessutom vilja motivera min poäng. Jag ger boken en trea, vilket Mörkrädd också fick, även fast jag tycker att den är bättre. Skillnaden mellan Mörkrädd och Någon i din säng är ungefär samma som skillnaden mellan VG- och VG+. Olika bra, men i slutändan samma betyg.
//Svartlava

makt

Döden till mötes

22:37

Titel: Döden till mötes
Författare: Agatha Christie
Antal Sidor: 190

Fru Boynton är en riktigt elak gammal tant. Hon har hela livet stängt in sina barn, och tvingade dem att alltid göra henne till lags. När hon dör under en utlandsresa - barnens första - verkar det som om frun dött en helt naturlig död, då hon haft problem med hjärtat. Hercule Poirot är dock övertygad om att det är ett mord det handlar om, och att någon utav hennes närmaste är mördaren.

 Att någon kan ha så bra sinne för invecklade lösningar som Agatha Christie är nästan svårt att föreställa sig! Och aldrig verkar hennes idéer sina, heller! Av alla de 87 böcker Agatha Christie skrivit (en tillsammans med en annan författare, och 6 under pseudonymen Mary Westmacott) har jag bara läst 4 stycken (ABC-morden, Tio små negerpojkar, Mord per korrespondens samt denna). I början av den här boken var jag övertygad om att det var den sista Christie-bok jag gav mig in på. Språket är lite segt (vad kan man förvänta sig med en bok från 30-talet?), berättelsen är lite seg (faktum är att inget direkt händer förrän på sida 80, då nästan halva boken har gått). Men så händer det något, och vips, så är jag övertygad om att boken är fantastisk och att alla hennes böcker måste vara lika fantastiska!

Christies logik får mina hjärna att göra volter och slå knut på sig själv i försök att lista ut vem mördaren är. Och i slutet kommer Hercule Poirot med en lösning som överträffar alla andra, så klart.

Instagram

Populära inlägg