Jenny S

21:47

Titel: Jenny S
Författare: Denise Rudberg
Sidor: 249
Kategori: Chicklit.

Handling: Jenny lever sitt liv i lugn och ro tillsammans med sambon Jocke i det lilla samhället Habo utanför Jönköping. När hon en dag får ett brev med Jockes handstil på rasar allt. Hon har blivit sviken, inte bara av honom utan även av dem hon betraktat som sin familj. Hon lämnar allt och kör till Stockholm utan att ha vare sig jobb, kontakter eller bostad. Kan man resa sig i en ny stad utan vänner/familj som stöttar? Kan man gå vidare från det största sveket?

Reflektion: Det här är en ganska klassisk chicklit. Nöjd tjej blir missnöjd tjej på grund av någon grabbigt jobbig kille. Hon ska ta sin revansch och lämnar småstad och Lindex-jeans för storstad och Chloé-klänningar. Och givetvis en mycket mer framgångsrik kille. Revansch! Jag har egentligen ingenting emot klyschigheten i handlingen, för som en trogen chicklit-läsare kan det vara skönt att veta vad man får. Men karaktärerna är alldeles för grunda. I stort sett alla bikaraktärer (runt tio stycken) får lika stort utrymme - vilket inte är mycket i den här korta boken. Man lär inte känna dem och man blir inte riktigt sugen på att göra det heller.

Tempot i boken är snabbt och långsamt på samma gång. Relationer byggs upp genom att man helt enkelt snabbspolar några veckor och månader framåt. Om man ska ta den genvägen kräver jag som läsare att något stort ska ske. Men inget stort sker. Inget litet heller. Boken trampar vatten och tar slut. Det positiva är att den är lättläst och att bladen i stort sett vänder sig själva.


/Frida

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg