Någon i din säng

18:43

Titel: Någon i din säng
Författare: Andreas Roman
Antal Sidor: 318
Läs också: Mörkrädd och John Ajvide Lindqvist

Utåt sett har Sofia allt - hennes böcker säljer riktigt bra, hon har mycket pengar, fin bil och en våning med terrass och havsutsikt. Och Sofia hade uppskattat allt det där, om hon inte hade varit så ensam. Därför hittar hon på en låtsasvän - någon hon kan skriva lappar till när hon går ut, hålla upp ett glas vin till eller duka åt vid matbordet.
När hon tillslut faktiskt lyckas skaffa sig en riktig vän blir låtsasvännen svartsjuk och försöker skada både Sofia och hennes vän.

Jag läste ju Mörkrädd för ett tag sedan, och den var rent av fenomenal! Jag tyckte att den här var mycket svårare att relatera till än Mörkrädd, och dessutom kändes den inte alls lika trovärdig. Skräcken är inte lika gripande som i Mörkrädd heller.
Ett roligt inslag i boken tycker jag hursom är att David från Mörkrädd dyker upp i form av Sofias barndomsvän!
Idag skulle jag dessutom vilja motivera min poäng. Jag ger boken en trea, vilket Mörkrädd också fick, även fast jag tycker att den är bättre. Skillnaden mellan Mörkrädd och Någon i din säng är ungefär samma som skillnaden mellan VG- och VG+. Olika bra, men i slutändan samma betyg.
//Svartlava

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg