Brev till en kristen nation

17:33

Titel: Brev till en kristen nation (Letter to a Christian nation)
Författare: Sam Harris, förord av Richard Dawkins.
Sidor: 94
Kategori: Facklitteratur.

Sam Harris slog ner som en bomb i det superkristna USA med sin första bok The End of Faith: Religion, Terror and the Future Reason. Efter den dränktes han i brev från både fans och haters. Den här boken är ett svar på dessa brev.

Det här är en måste-bok för så väl den religiöse som ateisten. Jag kunde inte sluta läsa den och blev törstig efter mer när den tog slut.

Det som drar ner betyget från en solklar femma till en stark fyra är att boken helt klart är skriven för den amerikanska marknaden. Många argument och synsätt är svåra att relatera till när man kommer ifrån sekulariserade Sverige. Jag har t. ex aldrig träffat någon som förnekar evolutionen, men i USA är situationen så att endast 12% av befolkningen tror att livet har utvecklats genom naturliga processer. Men det är inte bara kristna och USA boken handlar om, så väl Moder Teresa som islam får sig en släng av sleven. Böcker som smädar Moder Teresa dräller det inte direkt av, så det här är guld för dig som letar efter sånt.

Sam Harris skriver med själ och hjärta och passion, stödd på vetenskap. Det här är en lätt bok att börja med för dig som intresserar dig för religion. Och oavsett vilket håll du lutar åt kommer du få en hel del att ånga upp dig över.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg