Flugornas Herre

02:30

Titel: Flugornas herre
Författare: William Golding
Antal sidor: 210
Övrigt: Boken har även filmatiserats två gånger!

Ett gäng skolpojkar hamnar ensamma på en öde ö då deras plan kraschar. Tillsammans gör de upp egna lagar och fördelar alla sysslor. Skräcken är dock överhängande - i skogen skymtar The Beast (då jag läst boken på engelska vet jag inte exakt vad de kallar allt på svenska och ber om ursäkt för de engelska uttrycken). När pojkarna inte kommer överens klyvs gruppen, och några flyttar till andra sidan ön. Rivaliteten mellan grupperna ökar och det som hade kunnat bli en spännande upplevelse blir istället en mardröm.

Det här ska vara boken som alla skolungdomar hatar - bara för att de är tvungna att läsa den i skolan. Jag såg filmen en gång när jag gick på högstadiet, och kände att det skulle vara intressant att också läsa boken. Såhär i efterhand är jag glad att jag läst den, samtidigt som jag ångrar mig lite. Jag fick ont i magen av att läsa den här boken. Fantastiskt bra, och fruktansvärt hemsk. Det är svårt för mig att säga något om språket, då jag som sagt läst den på engelska.

//Svartlava

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg