Nytt i bokhyllan

Tack, tack snällaste farmor!

22:07

Visst känner ni igen det där att det aldrig blir bara de böcker man bestämt sig för, när det handlar om bokrea?
Till min enorma besvikelse hann Lennon-boken ta slut innan jag hann lägga beställningen! När beställningen väl skickades fanns dessa i kundkorgen:Hela kalaset betalades av finaste farmor <3
227:- gick det på, för SJU böcker alltså!

Som vanligt är alla bilder klickbara, och då kommer man till bokens sida på Adlibris.

//Svartlava

krig

1984

13:06

Nitton åttiofyra : 1984Titel: 1984
Författare: George Orwell
Antal sidor: 283
Läs också: Toffs bok

Den här boken är skriven 1949, och handlar om hur Orwell trodde att världen skulle se ut 1984. Berättelsen tar sin plats i London, som ligger i landet Oceanien. Huvudpersonen Winston Smith är 39 år gammal, och han är aldrig ensam. Aldrig ensam i den bemärkelsen att någon alltid ser honom - Storebror. Storebror vakar över alla invånare i Oceanien, ser allt de gör. Till och med när de sover och går på toa. Om någon gör något avvikande - eller värre - tänker avvikande, kan denne bli tagen av tankepolisen. Försvinna, och sen försvinner alla tecken på att personen någonsin har funnits.
Winston ser att de blir lurade. Oceanien har inte alltid varit i krig med Eurasien. Förhållandena är hemska - det finns inga rakblad och ginen smakar skit. Winston träffar Julia. Julia som bär kyskhetsbältet, som inte alls är vad hon utger sig för att vara. De två inleder ett förhållande - trots att Winston är gift - och tillsammans vill de kämpa mot Partiet.

Jag har en alldeles speciell lista. En lista med böcker som är de bästa, mest episka och psykedeliska böcker jag någonsin läst. På den listan finns Mästaren och Margarita, Kafka på stranden, Liftarens guide till galaxen och Rytmen i blodet. Det är alltså sådana böcker jag aldrig kommer glömma att jag läst, och som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Låter brutalt cheesy, men dessa böcker kommer jag för alltid bära med mig. Nu har listan fått en ny punkt: Nämligen 1984. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag kommer aldrig glömma den. Aldrig.

LÄS DEN.

//Svartlava

Nytt i bokhyllan

I min kundvagn just nu

19:57

Tre biografier ligger och väntar på att jag ska klicka på "beställ" just nu. Eftersom jag inte orkar gå igenom en kreditupplysning, och inte har ett kort man kan handla på måste jag vänta tills min mamma kommer hem från Göteborg... Vilket är på söndag kväll, men böckerna kommer hursom inte skickas förrän den 22:a!

Dessa är det alltså som jag helt otåligt väntar på att få beställa hem:


Alla från Adlibris, och totalt kommer det gå på 133:-! Bokrea <3

//Svartlava

biografi

Äcklig

23:41

Titel: Äcklig
Författare: Constance Briscoe
Antal sidor: 304

Läs istället: Snälla pappa, nej

Constance växte upp med en mamma som inte älskade henne. Hon fick hela tiden höra vilken äcklig liten hora hon var. Hon vande sig snart vid att vara utan mat och att bli slagen, men det var den känslomässiga tortyren som gjorde mest ont av allt.
När hon var tretton år gammal flyttade hennes mamma ut - lämnade henne i ett tomt, kallt hus utan el, mat eller varmvatten. Ändå överlevde hon, läste på universitet och blev Storbrittaniens första svarta domare.

Berättelsen om Constance är hjärtskärande ond. Man sitter där och hoppas, hoppas, hoppas att allt ska vara lögn och båg. Att vartenda ord ska vara påhittat. Hon har haft ett förfärligt hemskt liv, men det behöver dock inte betyda att det blir en bra bok av det. Det mesta utav boken är upprepningar eller uppradningar av allt som hennes mamma gjorde mot henne, och ofta står berättelsen stilla och stampar.
Tyvärr så tycker jag självbiografier ofta gör det, vilket nog är ganska logiskt. Jag menar, hur många liv är faktiskt på riktigt så händelserika som i påhittade böcker? Samtidigt kan de bitar där det inte händer mycket vara relevanta för resten av berättelsen fastän det inte händer något jättespeciellt. Eller så hjälper det till att ge en bild av hur personen i fråga är eller handlar i vissa typer av situationer.
Nåja, den här boken tyckte i alla fall jag var lite seg. Om man vill läsa om barn som inte blir älskade av sina föräldrar finns det intressantare exemplar.
//Svartlava

funderingar

2011

18:14

Årets första inlägg - och det är redan en tredjedel in i februari. Den första månaden har gått alldeles för snabbt, och varit alldeles för bokfri. Har helt enkelt inte känt mig motiverad till att läsa böcker, och inte haft någon ork till att läsa ändå.

Nu har jag dock hela fyra böcker som ligger på hög som det ska bli något av. Håll utkik!

//Svartlava

Instagram

Populära inlägg