biografi

Scar Tissue

23:33

Scar Tissue : en självbiografi av sångaren i Red Hot Chili PeppersTitel: Scar Tissue
Författare: Anthony Kiedis med Larry Sloman
Antal Sidor: 390
Läs också: Hellfire, The Heroin Diaries, Minnen av John Lennon och Slash
Från Adlibris: "Året var 1983. Fyra hormonstinna och halvgalna energiknippen exploderade på postpunkrockscenen i Los Angeles. De blev snabbt kända för sina kaotiska spelningar och den rasande hardcorefunken. Nu mer än tjugo år senare är Red Hot Chili Peppers ett av världens största band. Trots interna stridigheter, drogproblem och otaliga medlemsbyten, har sångaren Anthony Kiedis alltid funnits med under den vanvettiga färden.

Scar Tissue är Anthony Kiedis uppriktiga och skakande självbiografi. Vi får följa hans barndom i ett lantligt Michigan, hans stökiga tonårstid hemma hos sin knarklangande far i LA, hans ständiga jakt efter nya kickar och musikalisk framgång. Scar Tissue handlar om besattheten av kvinnorna och musiken, kampen mot drogerna och hur man lyckas behålla integriteten som hyllad rockstjärna. Det är en ilsken sorgesång över LA:s grymma och nergångna sidor och en passionerad berättelse om hängivenhet och om att ge sig hän till vilket pris som helst. En berättelse som bara kan utspela sig i Hollywood. Det här är Anthony Kiedis story, med ärrvävnad och allt."


 //Svartlava

hänt på riktigt

Stå aldrig still

13:00

Stå aldrig still : en bok om Joakim Thåström : samlade reportage, intervjuer, artiklar och recensioner
Titel: Stå aldrig still : en bok om Joakim Thåström : samlade reportage, intervjuer, artiklar och recensioner
Redaktör: Staffan Björkman
Antal sidor: 448
Från Adlibris:
 "Här är boken som berättar historien om artisten Joakim Thåström. Kronologiskt och omfångsrikt skildras de olika perioderna i Thåströms liv; Ebba Grön, Imperiet, Peace, Love & Pitbulls och den framgångsrika solokarriären.

Med texter som spänner över trettio år blir boken både ett nedslag i musikhistorien och en resa genom den svenska rockjournalistiken, från slutet av sjuttiotalet fram till nu.

Stå aldrig still - en bok om Joakim Thåström innehåller samlade reportage, intervjuer, artiklar och recensioner. Helt enkelt det bästa - och mesta - som skrivits om artisten Thåström. Det är given läsning för den popkulturintresserade och ett måste för fansen."

 //Svartlava

Nytt i bokhyllan

Resterande bokshopping!

13:00

Det har blivit en hel del stick- och virkböcker på rean, men även lite annat. Mitt tidigare bokrea-inlägg hittar ni här!
Äsch, nu visar jag i bilder istället! Nästan alla bilder är såklart klickbara (vissa finns tyvärr inte på Adlibris), så ni kan se mer info om böckerna! 

barn

Kalle och Chokladfabriken

13:00

Kalle och chokladfabrikenTitel: Kalle och Chokladfabriken
Författare: Roald Dahl
Antal sidor: 187

Från Adlibris:
"Den fattige pojken Kalle Spanns lycka är gjord den dagen han hittar en Gyllene Biljett och får sitt livs chans - att få besöka det oöverträffade godisgeniet Willy Wonkas mystiska chokladfabrik, den största och mest fantastiska chokladfabriken i hela världen! Kalle tar med sig farfar Johan på ett svindlande äventyr bland glass som aldrig smälter, tuggummi som inte tappar smaken, slickbara tapeter och andra godsaker man aldrig ens skulle kunna drömma om ..."

//Svartlava 

recension

Vyssan Lull

13:00

Vyssan lullTitel: Vyssan Lull
Författare: Carin Gerhardsen
Antal sidor: 283
Läs också: Tidigare böcker i Hammarbyserien

Från Adlibris:
"Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår efter gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt , Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den man som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet.

Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott var död.

Vyssan lull är den tredje boken i Hammarbyserien och handlar om skuld, och hur den påverkar människor även efter att de är borta. De två tidigare böckerna i den populära serien är Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn. "


//Svartlava

funderingar

Ligger lite på is

22:48

Just nu har jag inte riktigt ork att ta hand om den här bloggen. Det händer för mycket i mitt liv just nu, för att jag ska lägga tid här. Så bloggen ligger lite på is tills jag orkar ta tag i det igen. Dock kommer jag nog uppdatera kort bara om vilken bok jag läst + betyg, men inte skriva så mycket. På adlibris kan man oftast läsa vad boken handlar om!

Frida har också fullt upp med sitt Vintagesmulor just nu - gissar jag.

Ska nog försöka slänga upp ett inlägg med ALLA reaböcker jag köpt också...

Instagram

Populära inlägg