Lilla stjärna

13:52

Titel: Lilla stjärna
Författare: John  Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 445
Från Adlibris: "Lilla Stjärna är berättelsen om två flickor.
   Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening.
   Hon är Flickan med den gyllene håret.
   Vid samma tid föds en annan flicka i en mellansvensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum.
    Hon är Den andra flickan.
   Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet.
   Lilla Stjärna är en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets. Hur långt är du villig att gå för den du beundrar över allt annat?"

Sen jag läste Hanteringen av odöda har jag varit fast för John Ajvide Lindqvist. Låt den rätte komma in imponerade mig inte alls speciellt mycket, men woah, Hanteringen av odöda! Vilken bok! Nu när jag tycker att jag läst igen mig så har han hunnit skriva två böcker till. Det ser ut som att jag aldrig kommer ha läst ALLA Johns böcker... Nåja, av de böcker jag läst i alla fall, så tycker jag att Låt den rätte komma in är den sämsta. Helt klart. De andra har jag svårt för att rangordna, men jag skulle nog inte säga att Lilla Stjärna är min favorit. Eller? Kanske? Jag vet inte. Alla är så jäkla bra att det är svååååårt att rangordna dem. 

Hursomhelst så blev jag inte besviken när jag läste den här. Den håller absolut samma klass som hans andra böcker. Ibland kände jag att jag ville kräkas av äckel för att den är så... detaljerad. Fruktansvärt äcklig bok, men väldigt, väldigt bra.
//Svartlava
 

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg