Barfota Änglar

13:08

Titel: Barfota änglar
Författare: Linnéa Willén
Antal sidor: 116
Från Adlibris: "En sann historia om två svenska tonårstjejers flykt. Om jakten på spänning och ett bättre liv i Asien.
  20-åriga Linnea och 18-åriga Emma står inte ut med livet i Sverige så de bestämmer sig rymma och hitta en bättre tillvaro någon annanstans. De lämnar en lapp i lägenheten i Tomelilla där det står att de åkt frivilligt och att de inte vill bli eftersökta. De har hört att värdinnejobb på klubbar i Tokyo är välbetalda och spännande och med sina sista pengar tar de sig hela vägen dit. 
  Verkligenheten blir inte alls som de tänkt sig. Bakom de neonglimrande fasaderna finns en värld av beräknande svek, utnyttjande, sprit och droger. Men Linnea och Emma har varandra, och tillsammans kämpar de för att överleva i den onda spiral som drar dem längre och längre ner i destruktiviteten.
  Barfota änglar är en sann historia som inte kommer att lämna någon läsare oberörd. Den handlar om två unga svenska tjejers sökande efter sig själva och någonting bättre i främmande miljöer."

 Jag tyckte att den lämnade rätt mycket att önska. Slutet är väldigt abrupt och avskuret. Själva berättelsen kändes, trots känsloinslag, ytlig. Jag stör mig på hoppandet. Hon försöker berätta tre historier på lite drygt 100 sidor, vilket gör att ingen utav dom känns fullständiga. I slutändan förstår man ändå ingenting av någonting och hela läsningen känns bara fullkomligt meningslös. Jag förstår inte riktigt vad hon vill säga med allt.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg