Blind Lydnad

13:22

Titel: Blind Lydnad
Författare: Will Lavender
Antal sidor: 302
Från Adlibris: "När studenterna på Winchester University börjar en ny kurs får de ett uppdrag som de aldrig trodde de skulle få. De ska hitta en saknad flicka vid namn Polly med hjälp av ledtrådar som professor Williams delar ut. Har inte studenterna lyckats hitta henne efter sex veckor kommer hon att bli mördad. Till att börja med är alla studenter förväntansfulla och tycker att uppgiften är annorlunda och lockande. Men snart börjar mysteriet Polly att ta över tre av studenternas liv. De tre kopplas samman med varandra och med Pollys försvinnande. Gränserna för vad som är verkligt och vad som hör till deras kurs suddas ut. Är fallet Polly kanske inte påhittat? Finns Polly på riktigt? Kommer hon att bli mördad om sex veckor om ingen av dem hittar henne? Och vad är det som händer med studenternas egna liv när de börjar ta sin uppgift på allvar?"

 Den här boken har jag verkligen sett fram emot att läsa, men har av någon anledning skjutit upp det jättelänge. Nu när jag väl bestämde mig för att ta tag i saken blev jag inte besviken. Den är hundra gånger bättre än vad jag hade väntat mig till och med. Trots att jag har andra saker jag måste ta tag i kan jag knappt lägga boken ifrån mig, för jag vill lösa mysteriet med Polly lika mycket som Mary, Brian och Dennis vill. Baksidan säger "Blind Lydnad är en psykologisk thriller där inget är vad det först verkar vara". Och det är så sant. Inte ens när boken var slut kunde jag förstå att den slutat som den gjort. Men slutet är åtminstone väldigt tillfredsställande. Psykologiska thrillers utan ordentliga skitbra slut som ger svar på alla frågor är det värsta jag vet. Blind Lydnads slut ger svar på alla frågor man har - och några till.

Läs den. Nu.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg