Dag 03 - Din favoritserie

15:22

Åhåhå, hur har någon kunnat missa? Min absoluta, absoluta, bästaste finaste favoritserie är ju SÅKLART...

Harry Potter!

Harry är min barndom, min uppväxt, min tonår och tja... min relativa vuxenhet. Jag kommer aldrig växa ifrån Hogwarts. Om man mot förmodan skulle tröttna på böckerna kan man läsa om dom på engelska istället. Det är en helt ny läsupplevelse, och dessutom är de hundra gånger bättre på engelska!
Om du inte är övertygad så har jag skrivit om tre anledningar till att läsa Harry Potter på engelska.

Du som fortfarande inte har läst Harry Potter av någon anledning behöver göra det, nu. De första böckerna är lättlästa - eftersom de är skrivna för barn. När man väl blivit fast måste man läsa de senare böckerna också, som är lite svårare. Man skulle kunna säga som så att det är ganska lagom att vara lika gammal som Harry i varje bok. Det vill säga - i första boken är språket lagom för en 11-åring, i andra boken är språket lagom för en 12-åring, osv. Sista boken har alltså ett språk som passar bättre för en 17-åring än en 11-åring.

Svammel, svammel. Bara läs dem. Okej?

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg