Dag 07 – Den mest underskattade boken

12:43

Okej, ni kanske kommer tycka att det här är ett lite konstigt val... Jag har nämligen valt Kafka på stranden. Och tja, den har det väl pratats lite om, men jag vill ställa det i jämförelse till en annan bok. Norwegian Wood. Norwegian Wood har blivit galet hypad, och jag förstår inte varför. Jag tycker bara att det är bra bok. Bra, men ärligt talat, den är inte så speciell på något sätt.

Som jag skrev i recensionen av Norwegian Wood: "När jag väl fick tummen ur att låna den här boken låg den länge på mitt skrivbord och bara skräpade. Ville jag inte förstöra bilden av den fantastiskt underbare Haruki Murakami, som skrivit en utav de mest fantastiska böcker jag någonsin läst? Kanske lite så faktiskt. Och jag hade rätt. Kafka på stranden är fantastisk. Norwegian Wood känns... vanlig. Den känns inte alls unik på samma sätt som Kafka på stranden."

Norwegian Wood är bara en vanlig bok, medan Kafka på stranden är en utav de bästa böcker jag någonsin läst. Den är totalt flippad, och nog också den stördaste bok jag läst, men det är det som gör den fantastisk.

Så i förhållande till Norwegian Wood tycker jag att Kafka på stranden har fått alldeles för lite uppmärksamhet.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg