19 frågor

12:09

Hittade dessa frågor på Bokclara, och tänkte låna dom lite!

1. Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?
Harry Potter, alla gånger! När jag fyllde elva gick jag länge och väntade på mitt brev från Hogwarts, och att jag inte fick något är ett utav mina största barndomstrauman (haha). Nu får jag i alla fall leva i Harry Potter-berättelsen lite grann. Jag har nog inte hunnit tala om det, men jag fick en utav de efterlängtade betakontona på Pottermore. Om ni vill bli kompis med mig heter jag CastleSand23.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Det beror lite på vad jag känner för just då. För tillfället läser jag Kråkflickan, och när jag är klar med den kommer jag läsa någon utav de andra fem som är kvar på min 10 böcker jag ska läsa-lista. Just nu känner jag mig nog mest sugen på Stolthet och fördom och zombier

3. Är det övervägande med kvinnliga eller manliga karaktärer i din bokhylla?
Oj, min stora bokhylla orkar jag nog inte räkna i, men jag har en liten bokhylla med böcker jag ska läsa inom en snar framtid. Där är det ganska jämt - 21 manliga författare och 25 kvinnliga (och en novellsamling med flera författare och en okänd författare)

4. Hur får du oftast boktips?
När jag går en runda i en bokhandel eller ett bibliotek.

5. Vad är det främst som lockar dig till att läsa en bok?
Omslaget! Ett fint påkostat omslag eller ett roligt format är det som lockar mig allra mest. Titeln är också viktig.

6. När blir en bok för lång?
Det beror jättemycket på innehållet. Om den har en story som håller genom hela boken kan den vara LÅNG, men när den börjar bli repetitiv, seg och långsam är den för lång även om den bara är ett par hundra sidor. Om man ska säga ett antal sidor så blir väl det någonstans strax efter 1000 sidor. 

7. Sämsta boken du läst?
Det här postade jag faktiskt ett inlägg om igår, så jag låter er läsa det som svar på den här frågan istället! Dag 11 - En bok du hatade

8. Vilken bok borde ALLA läsa?
Oj. Den här är svår. 1984 måste jag nog säga då. Den är lite kämpig i början, men grymt bra när man kommer in i den.

9. Vilken genre finns det mest av i din bokhylla?
Rent spontant skulle jag nog säga självbiografier/rockbiografier. Men jag vet faktiskt inte säkert.

10. Minst av?
Science Fiction och Fantasy, helt klart.

11. Måste du läsa ut alla böcker du börjar med?
Ja, det är lite som en tvångstanke för mig. Sen jag startade den här bloggen 2009 har det hänt 2 gånger att jag inte läst klart en bok jag börjat med.

12. Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?
Tja, det självklara svaret är väl kanske Harry Potter, men eftersom det blivit lite väl mycket utav min favorittrollkarl på senaste tiden skulle jag nog säga The tales of Beedle the Bard, som är en sagobok av J.K. Rowling med barnsagor för trollkarlar och häxor! Eller kanske Godnatt mister Tom! 

13. Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?
Harry Potter. Höhö.  

14. Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?
Jag skulle stoppa in mig själv i Jävla John, där jag är en groupie åt George Harrison.

15. Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?
Jösses, jag vet inte ens vem som är min favoritförfattare. JK Rowling ligger väl högt på topp, eftersom hon skrivit mina favoritböcker, men jag har aldrig riktigt räknat henne som min favoritförfattare. John Ajvide Lindqvist skulle kunna vara ett alternativ, eller Celia Rees. Frågan hade nog oavsett varit "Var får du inspiration ifrån?" 

16. Vilken bokkaraktär hatar du mest?
Den här lätt, DRACO MALFOY. Uuuuurgh.   

17. Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?
Den skulle nog handla om någon form av tonårsdrama av det lite allvarligare slaget.

18. Vilken typ av böcker behövs det fler av?
Böcker om varför män också borde vara feminister.

19. Bästa barndomsbok?
Miranda-böckerna!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg