Dag 11 – En bok som du hatade

20:17

Den första som jag rent spontant kom att tänka på var Färden genom Mangroven. Sämre bok får man leta efter, verkligen. Jag förstår inte hur den har kunnat bli så himla hyllad.
Meeeen, jag letade lite djupare i mitt minne, och en annan bok dök upp: Personliga Pronomen.
Jag kan inte för mitt liv komma på att jag läst någon sämre bok - NÅGONSIN.
Motivering:
"Det här är ett typiskt sånt där exempel där författaren har tänkt så mycket på språket att man inte förstår ett dyft utav handlingen. Varje mening är så invecklad att man bara blir helt snurrig i huvudet av att försöka förstå vad boken handlar om. Den här boken är inte läsvärd för fem öre. Det är den sämsta, och mest uttråkande bok jag någonsin läst. Är bruksanvisningar inte tillräckligt bra sömnmedel? Då är det här garanterat en bra bok. Inte annars."

Anledningen till varför jag läste den var för att vi i skolan skulle läsa en bok med annorlunda språk. Och åjo, visst fick vi välja. Men tyvärr var de andra böckerna Populärmusik från Vittula och Ett öga rött, två böcker jag redan läst. Och trots att jag redan från började tyckte att Personliga Pronomen verkade tråkig så fick jag snällt välja den, och börja traggla. Från början tänkte jag ändå "Hur dålig kan den vara?", och försökte verkligen känna mig lite upprymd. Efter typ två sidor gick det över.

Men jag skrev faktiskt också:
"Som läsning en trevlig sommardag är boken totalt värdelös, men att bara ta en liten titt på språket i boken rekommenderar jag, då det är VÄLDIGT speciellt."
Och det är sant. Språket och upplägget i boken ÄR fruktansvärt intressant, så om man har tid man inte vill lägga på annat och råkar komma över den här boken så kan man ju ta sig en titt i den i alla fall!

Något måste jag ändå ge Färden genom Mangroven, och det är att den har dödligt snygg omslag!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg