Dag 13 – Din favoritförfattare

11:07

I förra veckan svarade jag på en liknande fråga såhär:

15. Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?
Jösses, jag vet inte ens vem som är min favoritförfattare. JK Rowling ligger väl högt på topp, eftersom hon skrivit mina favoritböcker, men jag har aldrig riktigt räknat henne som min favoritförfattare. John Ajvide Lindqvist skulle kunna vara ett alternativ, eller Celia Rees. Frågan hade nog oavsett varit "Var får du inspiration ifrån?"

Eftersom jag visste att detta inlägg skulle komma så småningom så tänkte jag att jag skulle utveckla det lite mer lite senare. Lite senare har kommit, och det här är min fördjupning i frågan. Eftersom jag aldrig skulle kunna bestämma mig för endast EN favoritförfattare tänkte jag göra en liten lista över mina favoriter. Mina bästa böcker av författarna kommer på söndag, i inlägget "Dag 14 – Favoritbok av din favoritförfattare". Författarna presenteras utan inbördes ordning.

- Joyce Carol Oates
- Celia Rees
- John Ajvide Lindqvist
- Nick Hornby

Det finns dessutom författare som jag anser mig ha läst alldeles för lite av för att kalla dem för favoritförfattare, men då de böcker jag läst av dem har varit bland mina favorit så hoppas jag på att kunna kalla dem för det inom en snar framtid. Den här listan är nog något klyschig, men det finns ju en anledning till att dessa författare är så pass kända och älskade:
- George Orwell
- Jane Austen
- Haruki Murakami

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg