Gängkrig 145

21:41

Titel: Gängkrig 145
Författare: Jens Lapidus & Per Bergting
Antal Sidor: 203
Läs också: Fiender

Startskottet är när Mahmud Al-Askoris syster blir våldtagen. Trots att hon anmäler händelsen till polisen tar Mahmud saken i egna händer. När hans vänner är på väg att sätta dit jävlarna som gjorde det stormar polisen in, men Mahmud och hans vänner lyckas fly. Händelsen mynnar ut i ett krig mellan Mahmud och hans gäng - Alby Boys - och de båda våldtagsmännens gäng. De gör det bästa för att gömma sig samtidigt som de försöker döda de andra. Ingen går säker - inte ens de som inte har något att göra med kriget.

Min första tanke med den här boken är att den känns som en sammanfattning på en riktig bok. Jag läste ut hela "boken", eller vad man ska säga, på en knapp timme.  När jag hade läst klart den ville jag läsa den riktiga boken, utan snabbglimtar i varje scen. Det känns ofärdigt, ungefär som en trailer för en film. Scenerna är snabba och den är väldigt hoppig. Jag tror att den här storyn skulle kunna bli grym som en RIKTIG bok. 

Annars tycker jag att porträtten av Hasse Aaro och Leif GW Persson var klockrena!

Egentligen skulle jag nog vilja ge den här boken 2,5 i betyg, men eftersom jag inte har några halvpoäng får det bli en 3:a!


Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg