Tretton skäl varför

15:53

Titel: Tretton skäl varför
Författare: Jay Asher
Antal Sidor: 298
Clay Jensen får ett paket utan avsändare. Paketet innehåller 7 stycken kasettband, fyllda med en död flickas röst. Hannah Baker tog livet av sig, men först spelade hon in banden, som innehåller 13 berättelser. 13 anledningar till att hon tog sitt liv, och enligt henne är Clay en utav dem. 

När min lillasyster berättade om den här boken kände jag genast att det här är en bok jag kommer gilla. Att omslaget sedan var sjukt snyggt spädde bara på mina förväntningar inför den här boken. Det bästa är att alla förväntningar infriades. Det här är berättelsen om varför Hannah Baker tog livet av sig. Allt medan hennes berättelse går på får man också höra Clays tankar. Hela boken är otroligt snyggt ihopvävd, och fastän två berättelser berättas samtidigt - och då menar jag EXAKT samtidigt - så blir det inte rörigt, eftersom berättelserna ändå hänger ihop.
Jag tycker att den här boken är jättebra, och kunde knappt lägga ifrån mig den när jag läste den, Två dagar tog det för mig att bli klar med den, och nu efteråt känner jag mig lite mörbultad på något sätt. Jag har liksom lite ont i hjärtat, för det är en himla sorglig berättelse.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg