Bree Tanners andra liv

21:50

Titel: Bree Tanners andra liv 
Förttare: Stephenie Meyer
Antal sidor: 166

Bree Tanner är den nyfödda vampyren vars liv Cullen-klanen vill skona från Volturis vrede i bok nummer 3, Ljudet av ditt hjärta. I den här boken (novellen?) får man se förberedelserna inför kriget ur hennes synvinkel. Hur Riley omöjligt kan ha kontroll över alla nyfödda, kärleken till den andra vampyren Diego och om att göra allt för att överleva.

Som jag tidigare skrivit om hela Twilight-serien var jag inte alltför imponerad. Såhär i efterhand känner jag till och med att jag kan ha gett böckerna för höga betyg. Jag förstår inte alls hypen kring Twilight. För mig är det bara ännu en helt okej serie. Alltså, helt okej. Inte exceptionell. Därför överraskades jag djupt av den här novellen (antar jag? Få karaktärer, utspelar sig under kortare tid, och inte så lång. Jag vill kalla det för en novell), eftersom den är bra. Fortfarande inte exceptionellt bra. Men en bok som jag verkligen gillar att läsa. Jag blir mer insatt i Bree på 166 sidor, än vad jag bli i Bella på nästan 2000 sidor.

Fastän jag genom hela boken vet den exakta utgången önskade jag flera gånger att jag skulle ha glömt, för nu när jag känner Bree gör det ont i mig.

Jag tycker att man både kan läsa den här som ett komplement till Ljudet av ditt hjärta eller, om man hellre vill det, som en fristående bok. I så fall har man inte hela berättelsen upplagd från början (när jag läser boken vet jag hur den kommer sluta, vem hon är, och vad som händer med Bree och Riley), men det löser sig i slutet.


Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Läs The Host av Stephenie Meyer, tusentals gånger bättre än Twillight böckerna, hon borde ha slagit igenom med den boken istället.

    SvaraRadera
  2. håller med om Bree Tanner, det finns nåt mer äkta och ärligt med den boken än med Twilight. Detta trots att min första tanke var att författaren endast försökte dra ut mer pengar ur Twilight-hysterin.

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg