Nobelpriset i litteratur

23:18

Igår meddelade Svenska Akademien vem som får Nobelpriset i litteratur i år. Årets pris tilldelades Tomas Tranströmer, vilket jag tror att de flesta bokintresserade vet vid det här laget (i och med att det varit ganska stort om det i tidningarna och på nyheterna). Jag tänkte att jag kanske bör... kommentera det hela, på något sätt. (har inte hunnit tidigare. Var en vända till Talinn och kom hem idag)

Det enda jag har att säga är att jag har ingen aning om vem det här är ens. Men så brukar det ju vara, jag brukar inte känna till Nobelpristagarna i litteratur, och förväntade mig inte göra det i år heller. Jag bara sitter och väntar på att Joyce Carol Oates ska få sitt pris någon gång, för jag tycker att hon är värd det.

Och nej, jag kommer nog inte läsa något av Tranströmer bara för att han fått Nobelpriset.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg