Blåbärssoppa och helvitt bröd

12:44

Anledningen till att jag inte visade upp mina nya inköp igår var att jag så fort jag kom hem insjuknade i någon sorts magsjuka. Var dålig hela kvällen igår, men har fått sova nästan hela natten i alla fall. När jag vaknade vid tolv var jag vrålhungrig (inte konstigt med tanke på att jag inte ätit på 24 h), och nu äter jag sakta, sakta vit rostbröd och blåbärssoppa.

Även om jag inte mår speciellt illa längre (peppar peppar) så känner jag mig fortfarande hängig (det klart, har ju inte ätit eller druckit något) och kommer inte orka göra några ordentliga inlägg här mer idag.

Istället tycker jag att ni ska gå och läsa den här artikeln och säga vad ni tycker. Jag tycker att det är upprörande - världen såg inte likadan ut idag som dn gjorde när Pippi skrevs. Syftet var inte att boken skulle vara rasistisk, och det är ju inte hennes fel att världen har förändrats så pass. Om man tycker att den är olämplig för sitt barn så får man väl låta bli att läsa den för sina barn.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Åh, jag blir så trött på sånt. "Det är inte verkligheten idag", säger forskaren. Nej det är klart att det inte är, det är verkligheten då! Tror någon på allvar att Astrid Lindgren var rasist liksom? Hon var ett barn av sin tid, precis som vi är barn av våra och det går inte att bli anklagad för. Sen tycker jag det är bra att de skriver förklarande förord till sådana här böcker, men att påstå att författaren är rasist är ju absurt.

    Hoppas du kryar på dig! Och tack för boken som dök upp hos mig idag =)

    SvaraRadera
  2. Eli: Vad bra att boken kom fram! Jag mår mycket bättre nu. Inte gå till skolan-bra, men tillräckligt bra för att skura toaletten, byta lakan, plugga och hämta paket på ICA!

    Och jag håller verkligen med dig i allt du skriver. Ibland blir jag bara så arg att jag tappar orden, haha.

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg