Böcker jag minns #6: Inte som andra döttrar.

10:49

Den här veckan blir det en bok som jag faktiskt inte kan minnas så mycket runtikring. Den har ingen berättelse om när det var en annan författare som tipsade mig om boken eller något sånt. Jag minns faktiskt ingenting runt den här boken, förutom att jag måste ha läst den innan jag träffade min fästman (det vill säga lite mer än 5 år sen).

Nåja, det här är en bok som jag önskar var fiktiv, men som såklart inte är det (som alla de hemskaste böckerna). Inte för att jag kommer ihåg den som speciellt hemsk eller jobbig att läsa, utan mer för att den är så satans bra att jag vill läsa fler böcker av Debbie Spungen.

Boken Inte som andra döttrar handlar alltså om Nancy Spungen - som var tillsammans med och blev dödad (eller?) av Sid Vicious (basist i Sex Pistols) - utifrån hennes mamma, Deborahs, perspektiv. Hon berättar om när Nancy blev hippie, flyttade till England, träffade Sid, hennes kärlek till musikalen Cats (om jag inte minns fel) och såklart alla hennes pyskiska åkommor. Grymt bra bok helt enkelt. Väldigt läsvärd för alla som tycker att rockstjärneliv är intressant.


Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg