Böcker jag minns #9: Hanteringen av odöda

12:50

Hanteringen av odöda är en bok som jag nämnt fler gånger tidigare. Nu tyckte jag dock att det var dags att den får ett helt eget inlägg!

Jag läste den här boken under mitt första år på gymnasiet, alltså hösten innan jag startade den här bloggen. Jag måste ha läst Låt den rätte komma in precis innan det, för den läste jag också efter att jag börjat på gymnasiet, men innan Hanteringen av odöda. Det var också främst den här boken som gjorde att jag började älska John Ajvide Lindqvist. Låt den rätte komma in var jag faktiskt inte allt för imponerad av.
Stockholm en dag i mitten av augusti: Det är onaturligt varmt fast det är sent på kvällen och överallt klagar människor på huvudvärk. Det känns som om ett elektriskt fält lagt sig över stan. Ett omvänt strömavbrott. Inga lampor kan släckas, inga maskiner stängas av. Paniken ligger i luften.
Så plötsligt är allt över. Ingenting har hänt...

Den pensionerade journalisten Gustav Mahler är trött på livet. Allt har gått fel och allra värst är att hans älskade barnbarn Elias nyligen dött i en olyckshändelse. Nu får Mahler plötsligt ett samtal från en gammal kontakt på Danderyds sjukhus som påstår att de döda vaknar. Det måste vara ett skämt. Ändå tar han sig dit för att undersöka saken.
Han möts av en lika ofattbar som skrämmande syn. Läkare på sjukhuset bekräftar: massor av människor som avlidit under den senaste tiden tycks ha vaknat till liv.
Mahler slås av en tanke. Elias. Men han är ju begravd. Mahler vet ändå att han måste åka till kyrkogården.
- Text från Bokus

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg