Tematrio: Vampyrer

23:09

Veckans tematrio är vampyrer, ett ämne jag har lite svårt för faktiskt. Gillar inte riktigt den här nya vampyrtrenden, med snälla vampyrer som inte är speciellt farliga, men får ihop tre ändå!
 1. En Vampyrs bekännelse
  Det är kväll i San Francisco och vampyren tar kontakt med en journalist för att berätta sitt livs historia. Historien är - såklart, det är inte alla vampyrer som väljer att berätta sitt livs historia - väldigt häpnadsväckande, och handlar om kärlek, ondska och förtvivlan.
 2. Bree Tanners andra liv
  Bree Tanner är den nyfödda vampyren vars liv Cullen-klanen vill skona från Volturis vrede i bok nummer 3, Ljudet av ditt hjärta. I den här boken (novellen?) får man se förberedelserna inför kriget ur hennes synvinkel. Hur Riley omöjligt kan ha kontroll över alla nyfödda, kärleken till den andra vampyren Diego och om att göra allt för att överleva.
 3. Blodssystrar
  Detta är den absolut bästa av dessa tre! Den handlar om Ellen som alltid varit väldigt svag och blek. För att vila upp sig flyttar hon till sin mormor. På vinden i mormors hus hittar hon några dagböcker, skrivna av flickan Ellen, som liknar Ellen själv. Snart inser hon att den andra flickan Ellen stött på en vampyr - och att alla hennes symtom tyder på att det finns en vampyr som livnär sig på hennes blod.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 1. Jag hade också med Bree Tanner :) Blodssystrar har jag faktiskt inte läst!

  SvaraRadera
 2. Åh, Blodssystrar som är så himla bra! Den måste du läsa!

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg