Utmaning: Historiska verk

10:06


Det här har jag tänkt på länge. Jag utmanar härmed mig själv att läsa tre böcker som är skrivna tidigare än 1900-talet, och alla tre måste vara från olika århundranden! En tredjedel är redan vunnet, med Alice's Adventures in Wonderland, som jag läste ut i tisdags, och som kommer upp senare idag. Bok nummer två i ordningen bli Goethes Den unge Werthers lidanden från 1700-talet

Bok nummer tre får vi se vad jag känner för när jag är klar med Goethe, men just nu lutar det åt Boccacios Decamerone, ett verk från 1300-talet. Den enda fullständiga svenska översättningen är uppdelad i två volymer på 900 sidor totalt. Det är den längsta bok (eller nåja, det är ju faktiskt två böcker) jag läst sen Harry Potter och Fenixorden...

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Imponerande! Ett riktigt mastodontprojekt du gett dig på. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag känner lite själv "Gud, vad tänkte jag?", men med Alice och den Unge Werther, så har jag ju bara en bok kvar. Vi får se vad jag väljer. Det står nog mellan Decamerone och Den gudomliga komedin av Dante.

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg