Bokbloggsjerka 11 – 14 november

21:48

Veckans fråga: Böcker har ofta en tendens att filmatiseras. Vilken karaktär i filmerna/tv-serierna har minst/mest motsvarat den bild som du har skapat av bokkaraktärerna? 

Låt oss börja med de karaktärer jag tycker har passat mest till min bild! Här passar Severus Snape i Harry Potter väldigt bra in. Dock hade jag nog tänkt mig honom något smalare, men Alan Rickman gör en faaaaantastisk insats. Även Harry Potter själv (förutom de i filmerna uteblivna gröna ögonen, MORR) stämmer väldigt väl överens med min bild.

Bland de sämre måste jag säga Johnny Depp som Willy Wonka. Absolut inte för att mr Depp gör ett dåligt jobb - utan bara för att jag inte har den bilden av Wonka. Wonka för mig är en förvirrad farbror som har barnasinnet och glimten i ögat kvar. Men såklart gör ju Tim Burton saker på sitt sätt, och trots att Charlie and the Chocolate Factory inte alls är vad jag föreställer mig när jag läser boken är det på alla sätt en fruktansvärt bra film.
Någon annan hade också nämnt Edward Cullen i Twilight. Robert Pattinson är INTE snygg, och framförallt är han inte speciellt vacker (ärligt talat så tycker jag att han är riktigt ful), och jag tycker inte alls att han passar i den rollen.
En film där jag tycker att alla roller är helt fel är Liftarens guide till galaxen. Älskar boken, men filmen känns... B (förutom att jag älskar Zooey Deschanel. Fast hon är inte Trillian)

Angående de två senaste filmatiseringar jag såg - En dag och Niceville - är jag ganska nöjd med skådespelarvalet i båda. Celia Foote och Skeeter Phelan i Niceville var inte vad jag hade föreställt, men det fungerade väldigt bra ändå. Inte heller Anne Hathaway som Emma Morley i En dag stämde riktigt överens med min bild (dels är hon lite för snygg, och dels lite för... vuxen kanske). Däremot några som jag är ytterst nöjd med är Minny och Aibileen i Niceville och Dexter Mayhew i En dag (men så är jag hemligt förälskad i Tim Sturgess också).
 

Har du en bokblogg och tycker det här verkar roligt? Klicka då här!

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Vi är helt överens om Harry Potter och Liftarens guide till galaxen :)

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg