Böcker jag minns #11: Molly Moon

12:10

Molly Moon var väldigt populär när jag gick i 4:an-5:an. Det hela började med att en utav tjejerna i min klass hade klätt ut sig till Molly Moon på vår klassmaskerad. Jag förstod inte vem denna fantastiska Molly kunde vara då, men några veckor senare fick jag en underbar glittrande bok av mamma. Den hade titeln "Molly Moon stannar tiden". Jag blev förtrollad av allt glitter och började läsa den direkt. Sen var jag fast. Molly Moon, Molly Moon, åh så jag älskade de böckerna.
Molly Moon stannar tiden är egentligen bok nummer två i serien. Idag innehåller den fem stycken böcker, men jag har bara läst de två första. Jag blev faktiskt precis väldigt sugen på att beställa hem allihopa och läsa om dem nu. Jag har ju tvåan någonstans, men jag vet inte riktigt var.

Nu är jag glad att jag minns Molly Moon, för faktum är att jag inte alls gjorde det för bara en stund sen. Jag bara satt och funderade på vilken bok jag skulle komma ihåg den här veckan. Så slog det mig, att det här är ju den självklara, den bästa.
Molly Moon är en osäker, föga tilldragande och impopulär 10-åring som har tillbringat hela sitt liv på ett eländigt barnhem skött av en hårig, monstruös föreståndare.

Molly har vant sig vid att klara av den förskräcklige föreståndarens oförskämdheter och de andra barnens hån, men när hennes enda vän, Rocky, blir adopterad flyr Molly till sin sista tillflyktsort - biblioteket. Där hitta hon en mystisk bok om hypnos och upptäcker att hon har en mycket speciell talang. Snart hypnotiserar hon föreståndaren att göra en hatt av ett par trosor och ger sig sedan iväg för att hitta Rocky.
Sökandet för Molly till New York men hack i hälarna finns den ondskefulle professor Nockman, som är fast besluten att använda Mollys hypnotiska makt i ett spektakulärt brott...

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Hej, har utsett nu en vinnare av
    120-paletten med ögonskuggor.
    Se i mitt inlägg om du vann.

    Om inte.. Så kommer det en ny tävling inom kort!

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg