Djävulens märke

12:40

Titel: Djävulens märke
Författare: Magnus Nordin
Antal Sidor: 490
Bokförlag: Månpocket
Köp den här: Adlibris | Bokus | Bokia

Ingen vikarie orkar med klass 9c på Katarina Östra skola. Efter att deras lärare Hanna blivit deprimerad har de bytt vikarie varannan vecka. Sen kom Malin. Hon får eleverna att prestera mer än de någonsin gjort tidigare. Alla elever och lärare blir totalt charmade av Malin. Alla förutom tre, eleven Ella, matteläraren Fredrik och Hanna. När Hanna oväntat tar livet av sig försöker Fredrik ta reda på vem den här Malin egentligen är. Varför skiftar hennes ögon färg, och vad gör hon i en död mans lägenhet tillsammans med eleven Jonathan?

Jag väntade länge på att den här boken skulle börja. Efter 250 sidor hade jag fortfarande inte kommit in i boken, och det kändes knappt som att det hände något. Tempot var för lågt, och stämningen var inte tillräckligt mystisk för ett så lågt tempo. Jag tycker att det var lite för mycket personer inblandade, för väldigt många sidor gick åt till att beskriva deras hemförhållanden. Det gjorde att det blev mycket långa transportsträckor. Över lag var det väldigt lite som hände på alldeles för många sidor.

Jag är med andra ord inte nöjd, men å andra sidan kunde jag knappt sluta läsa. Någonting drev mig, trots att jag egentligen inte tyckte att den var jättebra. Jag är lite missnöjd med hur den slutar också.


Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg