The girl with the dragon tattoo

23:29

Idag var jag och såg den. Jag tyckte den var tråkig i början, men vet inte riktigt när den började bli bra. Jag är inget stort fan av Daniel Craig, men i rollen som Mikael Blomqvist älskar jag honom (trots att han inte kan uttala sitt namn...). Jag har alltid tyckt att han verkligen är så fruktansvärt ful, men kunde inte låta bli att faktiskt tycka att han var lite snygg ibland.
Och Rooney Mara. Som jag skrev tidigare har jag aldrig varit något stort fan av Noomi Rapace i rollen som Lisbeth. Mara gör henne så mycket bättre. Under den där hårda ytan känns hon mjuk och sårbar, något som Rapace inte alls får fram på samma sätt.

Nu var det länge sedan jag såg den svenska versionen, så jag kommer inte ihåg så mycket av den faktiskt. Det var länge sedan jag läst boken också. Över lag är jag nog ändå nöjd. Jag slogs flera gånger över hur vackert snö är (och att tågen var i tid trots snöstormen...).

Två saker irriterade jag mig också på. I scenen där Rooney aka Lisbeth sitter på diskbänken i stugan (morgonen efter att de har haft sex) äer hon på en mjuk smörgås, men när hon tuggar knastrar den som om det vore hårdbröd. Sak nummer två är: Det var många som tragglade med engelskan. Jättekul att de fått med så många svenska skådespelare, men väldigt irriterande att de bryter lite. Det kanske känns som en liten grej, men när jag tittar på film gillar jag när språket flyter. Det är så väldigt mycket mer jobbigt att lyssna på någon som pratar kantigt eller stockigt än att lyssna på någon som bara flyter på. Förutom det är jag nöjd.

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Jag har hört att de tvingades låta mer svenska, så även de skådespelare som kan utmärkt engelska fick "svenska" till sitt uttal.

    Fånigt tycker jag :P

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg