Fem kända musiker döda i seriekrock

18:46

 John Ajvide Lindqvist har skrivit en utav de pjäser som kommer gå på Dramaten i vår, Fem kända musiker döda i seriekrock. Min fästman och jag bokade biljetter igår för att se den den 17:e februari.


John Ajvide Lindqvist är ju en av mina favoritförfattare, så därför blev jag himla glad när jag såg att den skulle gå. Ännu gladare blev jag när jag kom på att de till och med är billigare än att gå på bio om man är under 26. 100 kronor känns ju nästan som ingenting.

Pjäsen handlar om bandet Tropicos, som har varit ett återkommande inslag i hans böcker. Det ska bli roligt att få se en berättelse där de står i centrum. Såhär står det om den på Dramatens hemsida:

Efter 35 år på vägarna ska dansbandet Tropicos sammanfatta karriären i ett direktsänt tv-program. Men i logen börjar minnena från åren tillsammans bubbla upp till ytan. Blev allt verkligen som de hade tänkt sig? Vad hände med alla drömmar? Och hade det inte varit bättre om de faktiskt hade frontalkrockat med den där lastbilen för 20 år sen när bandet låg på topp?

Fem kända musiker döda i seriekrock är en ödesmättad komedi om livets djupa frågor. Här träffar vi den folkkära sångaren Roland, låtskrivarna Max och Allan som egentligen vill ägna sig åt mer konstärliga saker, ensamma Gregory som älskar bandgemenskapen och den bittra och väldigt explosiva Tommy. Tillsammans har de ägnat livet åt att sjunga om lycklig kärlek som håller i alla år – men deras verklighet verkar ha blivit en annan.

Med i leken är även vålnaden av en av alla de grävlingar som mist sitt liv under turnébussens tyngd.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg