Simon och ekarna - filmen

23:58

Nu är jag hemma! Vid 9.30 imorse tog jag med mig min lillasyster och min fästman till bussen för att åka in till Arkitekturmuséet för att möta upp farmor. Jag har alltså varit iväg hela dagen, så det var jätteskönt att komma hem till en varm och glad liten hund nu. Jag är trött i typ hela kroppen.

Nåja, Simon och ekarna. Något som jag tyckte var tråkigt var att i princip allt det jag gillade med boken var borttaget i filmen. Jag såg boken som så att själva "budskapet", eller liksom den filosofiska biten var mer viktig än själva berättelsen. Någonstans förstod jag ju att det aldrig skulle gå att vis allt det där i en film, men jag blev ändå besviken.

Nu blev det liksom bara en berättelse utan mål, och så många gånger som jag skrivit att jag starkt ogillar berättelser utan mål... Det kan vara det mest tråkiga jag vet - när det inte finns något tydligt mål dit karaktärerna är på väg.

Jag tyckte tyvärr att filmen blev lite tråkig ibland, men visst är den värd några utav det guldbaggenominerongar den fått. Till exempel Bästa klipp skulle den vara värd, men jag tyckte varken att Helen Sjöholm (Karin) eller Jan Josef Liefers (Ruben) gjorde några exceptionellt bra insatser.

Jag var även missnöjd med att de hade ändrat så pass mycket utav handlingen (t ex är Lumpen-delen inte med alls, inte heller om Simons äventyr vid utgrävningarna. Hur Simon hittar sin pappa är också ändrat), och att de körde på fel sida. Högertrafikomläggningen var inte förrän 67, men i filmen kör de på höger sida ändå... (detaljer som man stör sig på när man tittat för mycket på film...)

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg