Skolläsning och fredagsteater

16:08

När jag var sjuk i förra veckan hann jag läsa ut fem böcker på tre dagar. Dessvärre var jag för sjuk för att orka recensera i samma takt. I vanliga fall är det ytterst sällan som jag ligger efter med recensioner - men nu ligger jag hela fem böcker efter (har hunnit recensera åtminstone några utav de som jag läste då, men nu har jag läst ut andra böcker istället). Så jag måste nog ta mig lite tid till att skriva lite nu. Problemet är bara att jag just nu har väldigt lite tid. Dagarna känns kortare än någonsin - trots att det faktiskt börjar bli ljusare utomhus. Jag har två stycken böcker som jag behöver läsa i skolan (den ena en biografi som jag väl inte är jättepigg på, den andra en bok som jag faktiskt vill läsa) och hinner inte med något annat.

Den ena utav böckerna jag "måste" läsa i skolan (vi fick välja från en lista med flera böcker) är Den hemliga historien av Donna Tartt. Boken ska vara utläst och skriven om på fredag, och hur många gånger tror ni inte att jag tänkt att jag kanske tagit mig vatten över huvudet? Jag började med den igår, den är 700 sidor lång och jag har mindre än en vecka på mig. Nåja, det ska väl gå bra.
I fredags var jag en sväng på Dramaten med min fästman. Vi såg John Ajvide Lindqvists pjäs Fem kända musiker döda i seriekrock. En pjäs fylld med humor som kanske inte passar vem som helst, men som passar mig utmärkt. Jag tyckte den var vanvettigt rolig. Det bäst var nästan grävlingen som egentligen inte gjorde något som helst för berättelsen, men som bara hängde runt i logen och gjorde spratt.

Nu är det söndag. Snart slut på helgen, och jag kanske kommer in i normala läsvanor igen (läser jättelite på helgerna. Väldigt konstigt tycker jag, eftersom det är då alla andra verkar läsa). Då kanske inte 120 sidor om dagen i Den hemliga historien kommer kännas jobbigt alls.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg